Geschreven door Tamara en Tessa
Niveau Hoger Beroeps Onderijs
Woont in Barneveld

Mijn eerste schooldag

Het is altijd spannend zo’n eerste schooldag. De eerste dag dat je naar de basisschool gaat, de eerste dag dat je naar de middelbare school gaat én de eerste dag dat je naar de hogeschool gaat. Wat voor mensen zullen er in de klas zitten, zullen ze je wel leuk vinden en wat als je op de eerste dag al een blunder maakt?

Ik had me ingeschreven op de Christelijke Hogeschool van Ede om de opleiding journalistiek te volgen. Ik had de juiste boeken besteld vanaf de boekenlijst en was dus helemaal voorbereid. Ik had thuis een brief ontvangen over de introductiedagen en ging dan ook braaf richting mijn nieuwe school, met de attributen die waren voorgeschreven voor deze dagen.

Eenmaal op school aangekomen werd ik overvallen door jongeren met een grote stift die vroegen welke opleiding ik kwam doen. ‘Journalistiek’, zei ik. En nog voor ik iets kon doen, hadden ze een grote dikke J op mijn voorhoofd geschreven. Een beetje verbaasd liep ik door naar een meisje dat achter een tafel zat en namen noteerde. Ze vroeg mijn naam. ‘Tessa Woudenberg’, zei ik. ‘Welke opleiding?’, vroeg ze. ‘Journalistiek’, zei ik weer. Ze bladerde haar papieren door en nog eens en nog eens, totdat ze opeens zei: ‘Je naam staat niet op de lijst.’ De zenuwen gierden door mijn lijf en ik kreeg acute buikpijn. Allerlei gedachten gingen door mijn hoofd.

Opeens vroeg ze of ik niet in J2v terecht zou komen. Ik wist dat dat de VWO-route was, die maar 3 jaar duurde, maar ik dacht toch echt dat ik had aangegeven dat ik de opleiding in 4 jaar wilde doen. Ze riep een docent die mij meeneem naar een andere docent, die verantwoordelijk was voor de J2V groep. Hij legde uit wat er aan de hand was en de andere man keek op zijn papieren. ‘Ja, jij hoort bij de J2v groep’ ,zei hij. Ik legde uit dat dit niet kon, omdat ik had aangegeven het in 4 jaar te willen doen. Hij zei dat hij het nog wel kon veranderen, maar dat dat even zou gaan duren. Ik zei dat het wel goed was zo en hij bracht me naar een ander lokaal. Daar zat een groep van zo’n 15 man in een kringetje gezellig te kletsen. Ik voelde me totaal niet op mijn gemak en die grote J op mijn voorhoofd leek wel te branden. Gelukkig was het een hele leuke klas en maakte ze al snel dat ik me op mijn gemak voelde.

Het bleek een geluk bij een ongeluk te zijn, want de J2v klas was erg leuk en mijn studie ging zo ook een jaar sneller voorbij. In het tweede jaar deed ik namelijk een aantal opdrachten uit jaar 1 en volgde gewoon de gebruikelijke lessen van jaar 2. De luie Tessa die zoiets had van ach als ik het in 4 jaar doe, kan ik lekker rustig aan doen en dan ben ik nog steeds jong als ik klaar ben, heeft plaatsgemaakt voor een ijverige meid, die zo snel mogelijk klaar wil zijn met haar studie.

Tessa (20 jaar) en Tamara (21 jaar) volgen de opleiding journalistiek in Ede. Elke twee weken schrijven zij een weblog over hun leuke, gekke, bijzondere en spannende ervaringen op school en in het studentenleven. Heb je vragen of zelf een leuk idee voor een onderwerp? Reageer dan op deze blog!

 

 
Deze blog-post is geplaatst in:

Er zijn nog geen reacties op dit onderwerp.

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.

Filter blogs

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...