Geschreven door Tamara en Tessa
Niveau Hoger Beroeps Onderijs
Woont in Barneveld

Tijd om volwassen te worden

Toen ik nog op de middelbare school zat, zeiden mijn leraren altijd: ‘deze periode is de mooiste tijd van je leven.’ En ik maar denken: ‘jaja, het zal wel…’ Nu moet ik toch toegeven dat zij wel dicht bij de waarheid zaten. De middelbare schoolperiode was niet altijd even mooi, maar zeker wel het meest relaxt. Op de basisschool na dan.

In het tweede jaar van mijn journalistiekopleiding ging ik voor het eerst stagelopen. Voor het eerst fulltime aan het werk. Dat was bij een regionaal dagblad, waarvan de redactie zich zo’n honderd meter van mijn huis bevond. En pff, wat was dat wennen zeg! Elke ochtend vroeg op, elke middag pas om vijf uur klaar, elke dag hard aan het werk.

Inmiddels ben ik in het vierde jaar van mijn studie aangekomen en loop ik weer fulltime stage. Bij een tijdschrift nu. Zeventig kilometer van mijn huis vandaan. ’s Ochtends een uur heen en ’s middags weer een uur terug. Maar wel op snelwegen die aardig filevrij zijn gelukkig. Op mijn stage werk ik acht uur per dag, dus veertig uur per week. Plus tien uur reistijd per week. Daarnaast heb ik twee bijbaantjes waarvoor ik een avond en op de zaterdag aan het werk ben. Dat kost samen elf uur.

Reken met me mee:

8x5= 40 uur per week stage
2x5=10 uur reistijd per week
11 uur bijbaan in de week
 --------------------------------------+
61 uur werk- en reistijd

Meer dan zestig uur! En ik maar denken dat ik het druk had op de middelbare school. Toen had ik nog ruim elke dag de tijd voor mijn hobby’s. En was het niet zo erg als ik af en toe een lesje miste. Ik begin me nu te beseffen dat ik zo’n beetje de rest van mijn leven aan het werk zal zijn. Mijn jeugd is voorbij en het is nu toch echt tijd om volwassen te worden. Helaas.

Nu is deze weblog geen klaagbrief. Ik heb het erg naar mijn zin op mijn stage. Leuk werk, leuke collega’s. Een hekel aan autorijden heb ik niet. En ook mijn bijbaantjes zijn helemaal niet verschrikkelijk. Maar wat ik met deze blog vooral wil zeggen: geniet van je middelbare schooltijd! Want zo slecht is die tijd helemaal niet.

Tessa (20 jaar) en Tamara (21 jaar) volgen de opleiding journalistiek in Ede. Elke twee weken schrijven zij een weblog over hun leuke, gekke, bijzondere en spannende ervaringen op school en in het studentenleven. Heb je vragen of zelf een leuk idee voor een onderwerp? Reageer dan op deze blog!

 

Er zijn nog geen reacties op dit onderwerp.

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.

Filter blogs

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...