Geschreven door Tamara en Tessa
Niveau Hoger Beroeps Onderijs
Woont in Barneveld

Het openbaar vervoer

Als student ontkom je er bijna niet aan: reizen met het openbaar vervoer. ‘Nou, ik wel,’ dacht ik. Ik had een hogeschool bij mij in de buurt gekozen en kon in slechts 15 minuten met de auto op school zijn. Het openbaar vervoer zou mij dus bespaard blijven.  Ik had wel een ov aangevraagd, want ja ik wil ook weleens naar de grote stad om te shoppen of zoiets, maar absoluut niet voor school.

Slechts een enkele keer ontkwam ik er niet aan. Dan moesten we voor school naar een redactie in Amsterdam of drie dagen naar België. Al dagen was ik dan zenuwachtig en controleerde ik mijn aankomst- en vertrektijden. Of ik sprak af om samen met een ervaren ov-reiziger te reizen.

Maar dit jaar moet ik er toch echt aan geloven. In het vierde en laatste jaar van mijn opleiding moet ik namelijk stagelopen en laten die stageplekken nou niet bepaald om de hoek liggen. De hele zomervakantie heb ik buikpijn gehad en bedacht ik wat er allemaal mis zou kunnen gaan.

Inmiddels ga ik al zo’n drie weken elke dag op en neer naar Amsterdam. Trein in, overstappen op de volgende trein, overstappen op de metro en dan nog een klein stukje lopen. Inmiddels kan ik het dromen. En ik denk dat ik al aardig ingewijd ben in het leven van een ov-reiziger. Zo heb ik de trein al een aantal keren net voor mijn neus zien wegrijden en heb ik al de nodige vertraagde trein gehad, waardoor ik mijn aansluiting miste. Ook heb ik al voor een aantal treinen moeten rennen. Daarnaast heb ik gemerkt dat als je tijdens de spits reist je geen hoge hakken aan moet doen, maar juist platte comfortabele schoenen. Het komt namelijk meer dan eens voor, dat de trein stampend vol zit en je de hele weg moet staan. Treinen willen nog weleens schudden, schommelen en rare bewegingen maken en als je dan niet stevig vasthoudt, sta je op de teen van de passagier achter je. Of erger nog: je valt bij iemand op schoot.

Je hoeft natuurlijk niet elke dag op en neer te reizen naar je school of stageplek. Je zou ook kunnen overwegen om op kamers te gaan. Maar ik vrees dat dit een van de weinige opties is om onder de wondere wereld van het ov-reizen uit te komen.

Wij zijn benieuwd wat jullie ervaringen zijn met het openbaar vervoer. Plaats een reactie en deel het met ons.

Tessa (20 jaar) en Tamara (21 jaar) volgen de opleiding journalistiek in Ede. Elke twee weken schrijven zij een weblog over hun leuke, gekke, bijzondere en spannende ervaringen op school en in het studentenleven. Heb je vragen of zelf een leuk idee voor een onderwerp? Reageer dan op deze blog!

 

 
Deze blog-post is geplaatst in:

Er zijn nog geen reacties op dit onderwerp.

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.

Filter blogs

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...