Geschreven door Tamara en Tessa
Niveau Hoger Beroeps Onderijs
Woont in Barneveld

Lunchpauze

De middelbare school waar ik op zat, had twee aula’s: één voor de onderbouw en één voor de bovenbouw. De onderbouwaula bevond zich in het oude gedeelte van de school, daar lag altijd een hoop rotzooi en was saai. In het nieuwe gedeelte was de bovenbouwaula. Die was lichter en gezelliger.

Wat voelde ik me stoer toen ik eindelijk in de bovenbouw zat. Aangezien ik vwo heb gedaan, duurde dat extra lang. Eindelijk mochten mijn vriendinnen en ik in de bovenbouwaula pauze houden. Niet dat er op gecontroleerd werd wie er in welke aula zat of stond. Het was gewoon een onuitgesproken regel dat onderbouwers niet in de bovenbouwaula kwamen. Andersom kon natuurlijk wel.

In de bovenbouwaula hield Goofy altijd de wacht. Ik weet niet eens wat de echte naam is van deze conciërge. Hij leek op Goofy en gedroeg zich als Goofy, dus noemde iedereen hem zo. Soms deed hij kunstjes of vertelde hij iets grappigs. Maar elke pauze draaide hij muziek. Aan het eind van de pauze draaide hij de volumeknop op zijn hardst en werden we allemaal weer klaargestoomd voor de volgende les.

We zaten altijd op een bankje tegen de muur, met onze rug tegen de verwarming. Zelden ging daar iemand anders zitten, dat was ons vaste stekje. En wanneer er toch andere scholieren zaten, wat af en toe gebeurde als wij laat uit de les kwamen, keken we net zo lang hun richting op tot ze weggingen. Het groepje bestond uit meiden van verschillende niveaus, dus vmbo, havo en vwo. Alle rare docenten werden uitgebreid besproken. Wat hebben we gelachen.

Ja, de lunchpauzes waren het hoogtepunt van mijn schooldagen. Voor de meeste scholieren, denk ik. Dat is de plek waar je lekker kunt bijbabbelen, waar je even niet hoeft op te letten. Nu lunch ik elke dag in een luxe kantine met pistoletjes, pizza's en kroketten. Maar tegen de gezellige lunchpauzes op de middelbare school kan geen enkele bedrijfskantine op.

Tessa (20 jaar) en Tamara (21 jaar) volgen de opleiding journalistiek in Ede. Elke twee weken schrijven zij een weblog over hun leuke, gekke, bijzondere en spannende ervaringen op school en in het studentenleven. Heb je vragen of zelf een leuk idee voor een onderwerp? Reageer dan op deze blog!

 

Er zijn nog geen reacties op dit onderwerp.

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.

Filter blogs

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...