Geschreven door Roel
Niveau Hoger Beroeps Onderijs
Woont in 's-Hertogenbosch
1

Ondernemen!

Als student aan de Fontys Hogeschool in Eindhoven moet je tijdens je studie een zogenaamde Minor volgen. Een minor is eigenlijk een half jaar een 'andere' studie volgen, zodat je jezelf kan specialiseren op een ander gebied. Ik zelf studeer Technische Bedrijfskunde, en moest dus ook een minor gaan volgen. Nu zijn er ontzettend veel van deze minors beschikbaar.

Om een paar voorbeelden te noemen:

  • Recht
  • Event Management
  • Vrijetijdsmanagement
  • Onderwijskunde
  • Communicatie

 

Ik heb voor de minor ondernemerschap gekozen. Hier leer ik hoe je een eigen bedrijf kunt opzetten, en krijg hier ook les in. Je krijgt bedrijfseconomie, marketing en communicatie, netwerken, Inkoop en verkoop en nog veel meer vakken die bij een eigen onderneming van toepassing kunnen zijn. Buiten deze vakken start je ook echt een eigen onderneming! en dit maakt het pas echt leuk! Je kunt dus alle dingen die je leert in de lessen meteen in het echt uitvoeren. Dit is behalve leuk ook nog erg leerzaam.

Samen met mijn groepje bestaande uit 5 jongens en 1 meisje hebben we het bedrijf Ronimos opgericht. We zijn op dit moment nog aan het opstarten, maar er volgt snel meer! Neem eens een kijkje op http://www.ronimos.nl (deze site is nog niet helemaal af!) Mijn belevingen met ons bedrijfje zal ik in mijn volgende blog vertellen. Mocht je vragen of opmerkingen hebben? Plaats een reactie!

Groetjes, Roel van der Krabben

 
1

Reacties

Anoniem zegt:

09/09/2011 om 10:43

Grappig dat ik dit nog tegenkom! Ik was toevallig aan het kijken of de site nog online was en kwam dit tegen in Google. Hoe is het met je? Al bijna klaar met school?

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.

Filter blogs

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...