Geschreven door Niki
Niveau Hoger Beroeps Onderijs
Woont in onbekend
9

Fontys Hogeschool Eindhoven Sociale Studies

Studeren! Een belangrijke keuze om te maken. Ik wist al snel dat ik iets in de hulpverlening wilde. Maar welke studie hierin paste het beste bij mij? Een van de redenen dat ik voor de opleiding sociale studies heb gekozen is omdat je in het eerste jaar een basis krijgt. Je krijgt verschillende colleges, werklessen en je loopt stage. Voorbeelden van vakken die je volgt zijn psychologie, sociologie, agogiek, beroepsoriëntatie, pedagogiek, expressie e.a. Ook word er aandacht besteedt aan de drie verschillende opleidingen binnen sociale studies. Namelijk Cultureel Maatschappelijke Vorming, Maatschappelijk Werk Dienstverlening en Sociaal Pedagogisch Hulpverlening.

Na het eerste jaar maak je een keuze. Ik heb voor SPH gekozen en dit is mij erg goed bevallen. In het tweede jaar loop je wederom 1 dag in de week stage en volg je weer nieuwe vakken. Je hebt een aantal basismodules die verplicht zijn en een aantal keuzemodules. Op deze manier kies je de modules die jou aanspreken zodat je je ook kunt oriënteren op onderwerpen en/of doelgroepen waar jij graag meer over wilt leren. Ook kies je in het tweede jaar een minor, wat je volgt naast je bachelor opleiding. Een minor kun je zien als een extra cursus om je eigen kennis te verbreden. Je kunt uit ontzettend veel minoren kiezen maar aangeraden word om er een te kiezen die bij je studie aansluit.

Momenteel zit ik in mijn derde jaar en loop ik 10 maanden lang, 32 uur in de week stage op de kinderafdeling in het ziekenhuis als pedagogisch medewerker. Je kiest zelf waar je stage wilt lopen en solliciteert hier ook zelf naar. Mocht je meer willen weten over het eerste, tweede of derde jaar, of ben je nieuwsgierig naar hoe het is om in Eindhoven te wonen, reageer dan op mijn blog en dan zal ik zo snel mogelijk antwoorden. Niki Put

 
9

Reacties

Anoniem zegt:

02/02/2013 om 15:49

Wat lijkt me dit toch leuk zeg !
Ik zou alleen graag willen weten welke vakken je moet hebben en of het niet zwaar is, problemen van cliënten mee naar huis nemen etc.
Ik hoop op antwoord !

Iris zegt:

01/12/2012 om 14:54

Is het belangrijk dat je goed engels kunt?

Judit zegt:

12/03/2012 om 17:02

hoe groot is de kans at je een baan vind op je niveau ben namelijk best bang dat als ik het straks gehaald heb deze studie over 4 jaar dat er nergens een baan te vinden is..

Anoniem zegt:

06/03/2012 om 14:46

is deze opleiding ook nog ergens anders te doen? ik zit nu op theoretisch (gemengde) leerweg en dit lijkt me wel interessant. Is er een opleiding die ik op mijn niveau? en is dit vrijwilligers werk of word je ervoor betaald? sorry voor al deze vragen, ik hoop op een reactie. xx

Anoniem zegt:

28/01/2011 om 19:22

interessant stukje!
ik ga waarschijnlijk ook SPH doen, al duurt dat toch nog een poosje, toch vind ik het goed om me te orienteren.
mijn vraag is: specialiseer je je ook in "groepen mensen" bijvoorbeeld, kinderen, ouderen, gehandicapten. ?
en als je daar voor kiest is er dan nog een mogelijkheid om later alsnog een baan te vinden die beter bij een andere groep past?
sorry voor al deze vragen, maar ik hoop dat ik een reactie krijg.

Anoniem zegt:

11/10/2010 om 12:01

KAN DEZE OPLEIDING OOK MET OUDEREN

Anoniem zegt:

30/09/2010 om 17:29

als hulpverlener in het algemeen?

Niki zegt:

21/04/2010 om 19:07

Waarmee? Met stage, of als hulpverlener in het algemeen?

Jelle zegt:

20/04/2010 om 15:10

Kun je hier ook nog wat mee verdienen eigenlijk?

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.

Filter blogs

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...