Geschreven door Joris
Niveau HAVO
Woont in Eindhoven
1

Fontys Sporthogeschool - Eerste studiejaar

Zoals ik in mijn vorige blog aangegeven heb: een berichtje over het eerste jaar van de Fontys Sporthogeschool, en over hoe ik dat doorgekomen ben.

In mijn laatste blog heb ik afgesloten met het feit dat ik de berg anatomie en fysiologie erg tegen vond vallen. De stof is ook erg pittig, het gaat echt richting de fysiotherapie! Ik zeg het nogmaals: heb je hier moeite mee, zorg dat je geen achterstand oploopt en blijf de colleges volgen!

Naast deze theorie zijn er natuurlijk de bewegingsvaardigheden, in het eerste jaar zijn er 25 verschillende bewegingsvaardigheden, waar je er minstens 22 van moet halen. Persoonlijk had ik moeite met turnen en dansen. Dansen doe je in een groepje, dus met veel oefenen is dat gelukt. Turnen is een ander verhaal, en aangezien dat niet mijn sterkste punt is heb ik hier veel tijd in moeten steken. Aan het einde van het jaar stond ik 1 onvoldoende voor turnen, prima resultaat.

In januari was het belangrijkste tentamen: de kennistoets van het leerarrangement lesgeven. Deze toets heb ik tot twee keer toe niet gehaald. Op deze manier miste ik meteen 35 studiepunten, en kon ik eigenlijk niet door naar het 2e studiejaar.

Op dat moment wist ik dat ik even wat harder moest gaan werken, omdat ik het per se wilde halen. Mijn stage als docent in het basisonderwijs is vervolgens erg goed gegaan, en mede daardoor is door de examencommissie besloten dat ik gewoon over mocht gaan naar het 2e studiejaar.

Mijn propedeuse had ik toen nog niet gehaald, en daarom was het afgelopen (2e) studiejaar ook wat drukker. Maar uiteindelijk kwam het goed, ik haalde mijn Propedeuse en ga naar de zomer naar jaar 3!

In mijn volgende blog informatie over het 2e studiejaar!

Vragen? Reageer even op dit berichtje!

 

 
1

Reacties

Robin zegt:

27/10/2010 om 19:22

Hoi,

Zelf wil ik ook heel graag docent l.o. worden.
Maar is zo'n opleiding nou ontzettend moeilijk of stressvol om te doen?
Is een toelatingstest moeilijk om door te komen.
Ik hoop het niet

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.

Filter blogs

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...