Geschreven door Luuk
Niveau Wetenschappelijk onderwijs
Woont in onbekend
2

Geld moet rollen

Iedere student loopt er wel tegen aan. Een lege portemonnee. Geld is iets wat bijna iedere student, die geen rijke papa of mama heeft, mist. Want er moet een hoop gekocht worden: studieboeken, kaartjes voor feesten, kaartjes voor concerten, eten, drinken. Ook moet het uitgaan betaald worden, en misschien moet je de huur en je studie ook nog betalen. En daarnaast gaat er soms ook een duur apparaat kapot. Lenen willen veel mensen niet, het is tenslotte erg zuur als je eindelijk dat felbegeerde papiertje hebt en vervolgens gaat werken om die duizenden euro’s studieschuld af te lossen. Maar gelukkig kan je als student veel baantjes vinden! Met de meeste studies heb je genoeg vrije tijd om er nog wat naast te kunnen doen. En dat is precies wat ik doe.

Mijn rooster verschilt van blok tot blok, maar meestal heb ik ongeveer acht contacturen in de week. Op het moment van schrijven heb ik zelfs maar vier uren college per week, achter elkaar op donderdagavond. Dat betekent dus dat ik een zesdaags weekend heb. En om die nou te vullen met uitgaan, brak zijn en misschien wat huiswerk maken is ook zo zonde! Daarom werk ik er twee of drie dagen bij. En werken kan als student erg leuk zijn! Ik werk bij een studentenuitzendbureau. Uitzendbureaus voor studenten zijn vaak gespecialiseerd in het aanbieden van losse klussen, waardoor je zelden echt aan een baan vast komt te zitten. Als ik  vrienden vertel over alle klussen die ik al heb gedaan lachen ze zich kapot.

De eerste klus die ik via het bureau deed was mysteryshopping. Dat hield in dit geval in dat ik een route kreeg met zes stationswinkels erop die alcohol verkochten. Omdat ik nog geen twintig was zouden ze me dus om mijn identiteitsbewijs moeten vragen. Deden ze dat, dan schreef ik op dat het in orde was. Deden ze dat niet, dan moest ik het hoofdkantoor van de winkels bellen. Zo zat ik dus hele dagen betaald in de trein te lezen, te slapen en te studeren, en af en toe stapte ik uit voor de controle.

Een leuke tweede was het versjouwen van peperdure designmeubelen voor fotoshoots. Deze moesten door de showroom getild worden waar ze in een speciale ruimte op werden gesteld. Samen met een andere jongen moest ik bijzettafeltjes van €2000-, van trappen dragen en dan volgens een vloerplan neerzetten. Niet te veel op het prijskaartje kijken was het advies…

Een ander leuk klusje was het promoten van het nieuwe logo van Utrecht. Hiervoor moest ik met een bord met het nieuwe logo erop de dom beklimmen. Eenmaal boven moesten we ons verdelen over de kransen en het bord laten zien aan de journalisten, die ons fotografeerden.

De mogelijkheden om geld te verdienen zijn eindeloos. Conventionele baantjes als vakkenvuller, schoonmaker en barman zijn populair, maar er is meer te krijgen. Denk ook aan proefkonijn voor medicijnen, promoter of medewerker van een kinderdagverblijf. De keuze is enorm. Geld verdienen kan best leuk zijn!

 
Deze blog-post is geplaatst in:
2

Reacties

Luuk zegt:

24/10/2010 om 12:11

Geschiedenis aan de uu.

Anoniem zegt:

15/10/2010 om 17:43

Wat studeer je?

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.

Filter blogs

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...