1

Examentips

Gepubliceerd op: 11-01-2018

Eindexamen doen is vaak geen relaxte bezigheid. Hoe onthoud je de stof die je moet leren? Welke dingen kun je beter wel of niet eten? Hoe voorkom je stress? Met deze tips & trics kom je ongeschonden je examen door!

Tip 1 - Denk positief
Een simpele, maar belangrijke tip: focus op de positieve dingen. Schrijf voor jezelf op wat er allemaal goed kan gaan. En welke successen je kunt behalen. Bedenk: je zit niet voor niets in je examenjaar. De afgelopen jaren ben je goed doorgekomen. Daarnaast zitten er een heleboel voordelen aan het examenjaar: veel feesten na het examen, een lange vakantie en veel tijd voor vrienden en vriendinnen.

Tip 2 - Begin op tijd met leren
Hoewel het verleidelijk is om leren uit te stellen tot het laatste moment: Begin op tijd met leren! Schrijf op wat je allemaal moet leren en maak een planning. Zo kun je je tijd beter verdelen. Stress je niet op het laatste moment. En houd je genoeg tijd over om nog laatste vragen te stellen aan docenten of klasgenoten.

Tip 3 - Doe even helemaal niks
Een moeilijk examen voor de boeg? Doe in de tijd ervoor helemaal niks. Je hersenen zijn nog heel lang actief bezig met het goed opbergen van wat je hebt geleerd. Dit gebeurt tijdens de slaap, maar ook tijdens rust. Spreid het leren dus uit over een langere periode en studeer vaker kortere tijd.

Tip 4 - Eet elke twee uur een pinda
In een pinda zit heel veel energie die je weer kracht geven om twee uur door te leren.

Tip 5 - Herhaling, herhaling, herhaling
Leren is effectief als je de stof telkens herhaalt. Heb je nog maar weinig tijd voor het examen? Maak dan een samenvatting van alle vakken en lees deze een aantal keren door. En spreidt de stof. Je kunt de stof beter opnemen door het in kleine stukjes te verdelen en die kleine stukjes te bestuderen.

Tip 6 - Leg de leerstof uit
Leg de stof aan anderen uit. Als zij begrijpen wat je ze vertelt. En je kan hun moeilijke vragen beantwoorden? Weet je je voldoende hebt voorbereidt.

Tip 7 - Wissel van studieplek
Uit onderzoek blijkt dat je het beste op verschillende plekken kunt leren. Zo onthoud je de stof beter.

 
1

Reacties

Anoniem zegt:

27/10/2012 om 15:40

thanks

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.
Geschreven door TKMST Media
Niveau onbekend
Woont in onbekend
Je vmbo-diploma (bijna) in je pocket?  Zonder chauffeur geen pakketjes. Ben je bijna klaar met je vmbo? Ga aan de slag als chauffeur en haal tegelijk je mbo-diploma. Vier dagen werken, één dag school, ruim € 5.000,- korting op je...Lees blog post
Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...