Recensie: 'Person of Interest' S4

Gepubliceerd op: 14-07-2016
See video

Person of Interest draait om een artificiële intelligentie, een supercomputer, genaamd de Machine. De code is geschreven door de geniale softwareontwikkelaar Harold die een aanslag, zoals die plaatsvond op de Twin Towers in 2001, wilde voorkomen door een machine te ontwerpen die als een superheld meekijkt met alles wat er in New York gebeurt.

Het team van Person of Interest heeft inmiddels al talloze levens gered dankzij de Machine, maar moet nog leren omgaan met het pijnlijke verlies uit seizoen 3 en staat nu voor een onzekere toekomst.

De tweede machine, Samaritan, is online en de teamleden, Reese (Jim Caviezel; The Prisoner) en Finch (Michael Emerson; Lost), zijn samen met Shaw (Sarah Shahi; Ray Donovan), de onvoorspelbare cyberhacker Root (Amy Acker; Alias) en detective Fusco (Kevin Chapman; Unstoppable) nu zelf het doelwit geworden.

In het vierde seizoen van de serie moet het team van Person of Interest proberen de Samaritan te slim af te zijn. Echter, de machtige kunstmatige intelligentie machine, die autonoom werkt, verbetert zichzelf continu en wordt met de dag sterker en machtiger. Voormalig vijand Elias (Enrico Colantoni; Veronica Mars) wordt een wanhopige bondgenoot in het gevecht tegen een nieuwe bende, genaamd de Brotherhood.

Person of Interest is behalve spannend, ook een serie die stil staat bij de uitdagingen die ontstaan als je als samenleving steeds afhankelijker wordt van techniek. Een serie die de discussie over privacy en veiligheid op een indrukwekkende manier aankaart. Een aanrader!

Het vierde seizoen van Person of Interest is nu verkrijgbaar op DVD.

 

Er zijn nog geen reacties op dit onderwerp.

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.
Geschreven door TKMST Media
Niveau onbekend
Woont in onbekend
Joekie van Haagen volgt de Ad Ondernemen aan de Rotterdam Academy, nadat ze de mbo-opleiding Internationale Groothandel op het Bredase Florijn College volgde, in de richting junior accountmanager.“Ik ben een late leerling, ik was 22 toen ik van het mbo...Lees blog post
Wordt er iemand in jouw klas gepest?
Ja
(56%)
Nee
(44%)
Totaal aantal stemmen: 77
Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...