Win sollicitatietraining of CV check

Gepubliceerd op: 24-10-2017

TKMST mag een sollicitatietraining en een CV check weggeven! 

Diploma in de pocket? Wat nu?!

Nu je eindelijk dat felbegeerde papiertje hebt gehaald wordt het tijd om aan het werk te gaan. Geen hoorcolleges meer in collegezalen maar jouw eigen bureau op een kantoor.  Misschien weet je precies wat je wilt gaan doen, misschien heb je geen idee. Wat je wel zeker weet is dat je moet gaan solliciteren. Een belangrijk moment, want nu kun je jezelf gaan laten zien. Het is soms echter best lastig om goed te laten zien wat jij allemaal kunt en hoe je jezelf moet bewijzen. Daarom hebben wij een paar goede sollicitatietips voor je op een rijtje gezet!

Zorg dat je cv goed op orde is

Wanneer je solliciteert voor een bijbaan kom je misschien nog wel weg met een foutje op je cv maar voor een fulltime job ligt dit toch anders. Zorg daarom dat je cv er netjes en foutloos uitziet. Denk hierbij aan een duidelijk lettertype niet kleiner dan 11 pt, beperk het tot 1 à 2 pagina’s, geef een gedetailleerde beschrijving van je werkervaring en benoem meer dan alleen je functie, controleer het meerdere keren op spelling en zorg voor een creatieve opmaak. Op die manier kunnen ze je in ieder geval niet afwijzen op je cv!

Bereid je goed voor op het sollicitatiegesprek

Misschien denk je nu: natuurlijk ga ik me goed voorbereiden! Maar wellicht zijn er nog een paar punten waar je niet aan had gedacht. Lees je goed in over het bedrijf. Check de website, zoek naar nieuwsartikelen en bedenk eventueel relevante vragen hierover. Hiermee laat je zien dat je je echt verdiept hebt in het bedrijf. Daarnaast is het belangrijk om de functie-eisen alvast te koppelen aan jouw eigen werkervaring. Zo kun je goed duidelijk maken waarom jij geschikt bent voor de baan. Zoek ten slotte wat informatie op over de persoon waarmee je het gesprek zal hebben. Wellicht hebben jullie wat gemeen en kun je daarmee het ijs breken. 

Volg een cursus of training over solliciteren

Wanneer je aan het begin staat van het werkende leven is het heel logisch dat je niet zo goed weet hoe je een sollicitatie het beste aan kunt pakken. Om hier beter in te worden kun je een sollicitatietraining volgen waarin je leert omgaan met de zenuwen, hoe je zelfverzekerder overkomt en hoe je het beste van jezelf laat zien. Zo kun je bijvoorbeeld een persoonlijke sollicitatietraining krijgen bij Sollicitego. Hierdoor is de kans groter dat je snel een baan vindt die bij je past!

Wil je meer tips en adviezen over solliciteren? Kijk dan even op deze blog voor meer handige info!

Win 1 x een cv check en 1 x een sollicitatietraining! Winnen? Stuur een mailtje met als onderwerp 'CV check' of 'sollicitatietraining' naar redactie@tkmst.nl 

Vergeet niet je naam en adres te vermelden!

 

Er zijn nog geen reacties op dit onderwerp.

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.
Geschreven door TKMST Media
Niveau onbekend
Woont in onbekend
Joekie van Haagen volgt de Ad Ondernemen aan de Rotterdam Academy, nadat ze de mbo-opleiding Internationale Groothandel op het Bredase Florijn College volgde, in de richting junior accountmanager.“Ik ben een late leerling, ik was 22 toen ik van het mbo...Lees blog post
Wordt er iemand in jouw klas gepest?
Ja
(56%)
Nee
(44%)
Totaal aantal stemmen: 77
Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...