Rampscenario 2: In de wasbak blijft een prutje van tandpasta, haar, en etensresten staan

Gepubliceerd op: 02-02-2011

 

rampscenario 2Technische uitdaging: Als je net heerlijk uitgebreid hebt staan gorgelen boven de wasbak, zie je tot je grote afkeer dat je spuugresten niet vrolijk in de afvoer verdwijnen, maar in rondjes boven het putje blijven cirkelen. Drie dagen lang wacht je tot je huisgenoten de prutput nader zullen inspecteren, maar na een kleine watersnoodramp en geplop met de ontstopper begrijp je: je zult onder de wasbak moeten gaan hangen om de verstopping te lijf te gaan.

Oplossing: Voor de viezigheid die je moet doorstaan, bestaat geen verzachtende oplossing. Begin met een emmer. Die plaats je onder de zwanenhals van de afvoer (de kronkel in de pijp onder de wasbak). Draai nu (met je allermooiste huishoudhandschoenen) de dop van de zwanenhals en haal deze uit elkaar. Je zult hoogstwaarschijnlijk een dot haren, een rest vuil en wat schuimige tandpasta moeten verwijderen voor je de boel weer in elkaar draait. Maar nu het afvoerputje weer lekker slurpt, hoef je daar in elk geval niet meer elke dag naar te kijken.

Werken je magische ontstoppertrucs niet en blijft de wasbak vol met water staan? Dan heb je kans dat de verstopping voorbij de zwanenhals zit. Gooi er geen chemische ontstopper bij: vaak verergert dat juist de verstopping en de stank. Probeer de verstopping los te krijgen met een trekveer of een ontstopper, of met kokend water en soda. Lukt dat niet, dan wordt het tijd om je huisbaas op te trommelen voor advies en inschakeling van professionele ontstoppers.

Rampscenario 1 Doorgeslagen stoppen
Rampscenario 3 Lekke band
Rampscenario 4 Klopgeest in de verwarming

Wil je Dummie tips over een ander onderwerp op tkmst.nl? Laat dan hieronder je reactie achter!

 

Er zijn nog geen reacties op dit onderwerp.

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.
Geschreven door TKMST Media
Niveau onbekend
Woont in onbekend
Jorn is bij één van ‘s werelds meest energie efficiënte energiecentrales MET een skipiste op het dak. Wil jij meehelpen Nederland en de rest van de wereld mooier en beter te maken? Dan is een studie in de bouw echt iets voor jou!In de bouw- en...Lees blog post
Wat ga jij doen na je eindexamen?
Op examenreis natuurlijk!
(40%)
Alleen maar chillen
(40%)
Werken
(20%)
Totaal aantal stemmen: 5
Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...