Rampscenario 3: Lekke band

Gepubliceerd op: 02-02-2011

 

Technische uitdaging: Een lekke band is bijna even frustrerend als een gejatte fiets: je kunt inbeide gevallen niet meer lekker trappend de stad door. Geen zin om drie keer per week naar college te lopen? Leer dan toch ein-de-lijk eens hoe dat minigaatje in de binnenband geplakt moet worden. Dan hoeft niet elk stukje glas voor een fietsloos leven te zorgen. En je vader kan trots zijn bandenplaksetje aan jou doorgeven.

Oplossing: Men neme: een emmer of teiltje met water, schuurpapier, bandenlichters, lijm en een stukje rubber (grotendeels te vinden in een bandenplaksetje). Draai de fiets met een sierlijke boog om. Draai het ventiel los en leg het dopje, het uiteinde en het ringetje weg op een makkelijk terug te vinden plek. Zet de bandenlichters op verschillende plekken tussen het wiel en de buitenband en wip de band uit de velg. Haal de binnenband eruit en pomp deze op. Haal de opgepompte binnenband door het water en signaleer de boosdoener: belletjes. Je hebt het gaatje getraceerd. Droog de band, laat hem zachtjes leeglopen, en schuur met een schuurpapiertje rond het gaatje, breng de lijm aan (blazen!) en plak het rubberen plakkertje vast. Even aandrukken. Voilà. Band geplakt. Trek nog even een uurtje of wat uit voor het terugproppen van de (lege) binnenband in de buitenband (ventiel op de juiste plek!) en van de buitenband in de velg (wederom met bandenlichters). Was je handen en beloon jezelf. Je kunt een band plakken. Je kunt er nu dus officieel een gruwelijke hekel aan krijgen.

Rampscenario 1 Doorgeslagen stoppen
Rampscenario 2 Verstopt putje
Rampscenario 4 Klopgeest in de verwarming

Wil je Dummie tips over een ander onderwerp op tkmst.nl? Laat dan hieronder je reactie achter!

 

Er zijn nog geen reacties op dit onderwerp.

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.
Geschreven door TKMST Media
Niveau onbekend
Woont in onbekend
Jorn is bij één van ‘s werelds meest energie efficiënte energiecentrales MET een skipiste op het dak. Wil jij meehelpen Nederland en de rest van de wereld mooier en beter te maken? Dan is een studie in de bouw echt iets voor jou!In de bouw- en...Lees blog post
Wat ga jij doen na je eindexamen?
Op examenreis natuurlijk!
(40%)
Alleen maar chillen
(40%)
Werken
(20%)
Totaal aantal stemmen: 5
Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...