Met deze tips haal jij je examens!

Gepubliceerd op: 14-05-2018

Veel scholieren moeten er weer aan geloven: de eindexamens! Super spannend, want hoe pak je het aan om veel stof in één keer te leren? Begin op tijd, oefen met je klasgenoten en gebruik verschillende methoden om te leren. 

Met deze tien tips ben jij goed voorbereid:

1. Maak een planning en begin op tijd met leren. Door de leerstof goed te verdelen, bespaar je jezelf veel stress en onthoud je alles beter.

2. Oefen met oude examens. Zo ben je goed voorbereid op wat je kunt verwachten: zowel het type vragen als hoelang je erover doet.

3. Maak zelf je samenvattingen. Door een samenvatting te maken, bestudeer je gelijk de stof. Als je iets opschrijft of hardop zegt, onthoud je het daarnaast ook beter.

4. Gebruik meerdere manieren van leren. Wissel het maken van oude examens af met het leren of maken van je samenvattingen. Maak ook gebruik van video’s. Veel examenstof wordt door docenten uitgelegd op YouTube en kan je nieuwe perspectieven bieden.

5. Kies voor een rustige omgeving om te leren. Zorg ook voor weinig afleiding. Leg je mobieltje weg en ruim je bureau netjes op.

6. Zorg voor voldoende ontspanning. Je kan niet de hele dag achter elkaar leren. Een wandeling in de frisse buitenlucht is niet alleen fijn, maar vergroot ook je concentratie. Slaap daarnaast ook voldoende. Zo kunnen je hersenen de geleerde stof beter ordenen.

7. Luister muziek, maar geen muziek die je afleidt. Kies voor instrumentale of onbekende liedjes, zodat je niet gaat meezingen en gefocust blijft. Op Spotify vind je ook playlists voor een goede concentratie.

8. Spreek af met klasgenoten en leg elkaar de examenstof uit. Dit is niet alleen gezellig, maar door de stof aan een ander uit te leggen, oefen je alvast hoe je tijdens je examen iets op papier uitlegt.

9. Sta je er voor een bepaald vak écht slecht voor? Overweeg extra hulp door bijvoorbeeld examentraining te nemen. Dit is niet goedkoop, maar is wel effectief om in korte tijd veel bij te leren.

10. Eet kauwgom en bananen. Door het kauwen komt er meer bloed bij je hersenen, waardoor deze beter functioneren. Daarnaast geven bananen langzaam energie af, waardoor je er langer tegenaan kunt.

 

Er zijn nog geen reacties op dit onderwerp.

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.
Geschreven door TKMST Media
Niveau onbekend
Woont in onbekend
Jorn is bij één van ‘s werelds meest energie efficiënte energiecentrales MET een skipiste op het dak. Wil jij meehelpen Nederland en de rest van de wereld mooier en beter te maken? Dan is een studie in de bouw echt iets voor jou!In de bouw- en...Lees blog post
Wat ga jij doen na je eindexamen?
Op examenreis natuurlijk!
(50%)
Alleen maar chillen
(25%)
Werken
(25%)
Totaal aantal stemmen: 8
Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...