Mijn studentenstad: Amsterdam

Gepubliceerd op: 20-06-2018

Laura studeerde International Studies aan de Universiteit van Leiden. Komend jaar gaat ze beginnen aan haar master Gouden Eeuw Geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Ze woont sinds kort ook in Amsterdam. 

“Als je aan Amsterdam denkt, zie je misschien direct een afgeladen stad vol toeristen. Maar Amsterdam heeft meer te bieden! Onze hoofdstad is namelijk dé plek om jouw studententijd, de mooiste tijd van je leven, door te brengen. Amsterdam is van alle markten thuis. 

Café de Groene Vlinder
Als student heb ik niet altijd veel te besteden, zeker niet na een avondje dansen in Café De Groene Vlinder. Om bij mijzelf toch de nodige vitamientjes aan te vullen bezoek ik daarom graag de Albert Cuyp markt. Hier kun je voor echte studentenprijzen groente en fruit inslaan.  

Buitenbioscoop
In de zomer bezoek ik regelmatig een buitenbioscoop. Amsterdam zit hier vol mee! Onder het genot van een glas rosé en een portie bitterballen beleef ik heerlijke zomeravonden bij bijvoorbeeld Pllek.  

Speelplek voor volwassenen
En in de winter? Dan ben ik vaak te vinden bij de old-skool arcadehal de TonTon Club, een speelplek voor volwassenen. Hier kun je bijvoorbeeld Air Hockeyen, staan er meerdere flipperkasten, speel je Pacman of pak je een ‘normaal’ bordspel erbij.  Tip: bestel bij de bar de Strawberry Oreo Boozy shake, een goddelijke milkshake als je van Gin en Oreo houdt.   

Rustig studieplekje
Met al dit leuks zou je haast vergeten te studeren! Gelukkig barst Amsterdam van rustige en minder rustige studieplekken. Zo zit ik vaak in de CT Coffee & Coconuts als ik toe ben aan een rumoerige werkomgeving. Voor een rustiger studieplekje ga ik naar de Openbare Bibliotheek van Amsterdam.  

Luieren in het Vondelpark, broodjes halen bij Pesto Presto, de beste broodjeszaak van Amsterdam, en talloze hotspots om te studeren; ik wil nooit meer weg uit Amsterdam.”  

Woon jij ook in de allerleukste studentenstad en wil je vertellen waarom? Mail je verhaal naar redactie@tkmst.nl.

 
Dit artikel is geplaatst in:

Er zijn nog geen reacties op dit onderwerp.

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.
Geschreven door TKMST Media
Niveau onbekend
Woont in onbekend
Jorn is bij één van ‘s werelds meest energie efficiënte energiecentrales MET een skipiste op het dak. Wil jij meehelpen Nederland en de rest van de wereld mooier en beter te maken? Dan is een studie in de bouw echt iets voor jou!In de bouw- en...Lees blog post
Wat ga jij doen na je eindexamen?
Op examenreis natuurlijk!
(50%)
Alleen maar chillen
(33%)
Werken
(17%)
Totaal aantal stemmen: 6
Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...