Mijn studentenstad... Utrecht

Gepubliceerd op: 12-07-2018

Anne-Roos studeerde Eventmanagement aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Volgens haar is Utrecht de leukste stad om je studentenjaren door te brengen. In dit artikel vertelt ze waarom.

"Ik groeide op in een klein dorpje vlakbij Leiden. Om in Utrecht zo snel mogelijk nieuwe mensen te leren kennen werd ik lid van UVSV, de enige ongemengde vrouwelijke studentenvereniging van Nederland. Heerlijk om je tijdens borrelavonden en etentjes niet druk te maken om de mannen, want die kom je immers later op de avond ook nog wel tegen in de kroeg. De gaafste feesten heb ik hier beleefd, bijvoorbeeld een date-diner met mijn jaarclub. Iedereen kreeg een persoonlijk thema en zo ging je dan samen verkleed: wij als Shrek en Fiona. Ik woonde met twee meisjes van de vereniging in een studentenhuis, op een kamer van 15 m2, gelukkig wel op loopafstand van het centrum. 

De Oudegracht
Aan de Oudegracht ligt het restaurant waar ik jarenlang gewerkt heb naast mijn studie. We hadden een vaste groep met wie we veel en hard werkten. Na werktijd dronken we biertjes om daarna de stad in te gaan. Sommige collega’s zijn goede vriendinnen geworden.  

Broodje Ben (nummer 34)
Broodje Ben ligt op de Bakkerbrug, in het midden van de Oudegracht, en is het populairste broodjeskraampje van Utrecht. Veel studenten gaan hierheen. Vooral als je na een avond flink stappen de volgende dag brak bent. Bij mij is broodje nummer 34 (carpaccio) favoriet. Je hoeft daar alleen maar het nummer te zeggen en ze weten wat ze moeten maken.  

Drieharingenstraat
Dit is dé restaurantstraat van Utrecht. In de hele straat zitten zoveel restaurants naast elkaar dat er voor iedereen wel iets lekkers te vinden is. Ik heb inmiddels overal wel eens gegeten, maar ik ben fan van ‘De kleine Parade’ vanwege de kleine gerechtjes die je met elkaar kunt delen. En de goeie wijnen die ze schenken.  

Nobelstraat, de Neude en Tivoli Vredenburg
Zelf begon ik graag op de Neude voor de borrel om vervolgens door te gaan naar de Nobelstraat en daar de verschillende kroegjes af te struinen en te eindigen in ‘de Kneus’ of ‘de Vrienden.’ Om vervolgens 05:00 uur de kroeg uit komen en dan heerlijk te gaan slapen. 

De Dom
De Domtoren is het hoogste gebouw van Utrecht. Met mijn huisgenootjes heb ik ooit de toren beklommen omdat we vonden dat we toch wel iets meer van Utrecht moesten weten. Na het beklimmen van de 465 treden heb je fantastisch uitzicht over Utrecht en de regio. Echt een aanrader." 

Woon jij ook in de allerleukste studentenstad en wil je vertellen waarom? Mail je verhaal naar redactie@tkmst.nl.

 
Dit artikel is geplaatst in:

Er zijn nog geen reacties op dit onderwerp.

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.
Geschreven door TKMST Media
Niveau onbekend
Woont in onbekend
Jorn is bij één van ‘s werelds meest energie efficiënte energiecentrales MET een skipiste op het dak. Wil jij meehelpen Nederland en de rest van de wereld mooier en beter te maken? Dan is een studie in de bouw echt iets voor jou!In de bouw- en...Lees blog post
Wat ga jij doen na je eindexamen?
Op examenreis natuurlijk!
(50%)
Alleen maar chillen
(33%)
Werken
(17%)
Totaal aantal stemmen: 6
Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...