Dummierecept 1

Gepubliceerd op: 29-03-2011

Het is begrijpelijk dat de exotische afhaalmaaltijden en vette nachthappen lonken. Maar wieandijvie na maanden zonder ijzer en vitamientjes een ouderwetse powerbooster nodig heeft, kan altijd terugvallen op een simpel Hollands maal: andijviestamppot.

• Schil vijf aardappelen per persoon. Vormen jij en een keukenmesje een levensgevaarlijke combinatie als het op schillen aankomt, sla dat gedeelte dan over. Vlak onder de schil zitten toch de meeste vitaminen. Schijnt.

stamppot• Snijd de grote aardappelen door de helft en gooi ze in een flinke pan water. Was ze even goed. Vul de pan daarna opnieuw met water tot het net boven de aardappelen staat. Niet te vol dus.

• Maak vuur. Het gasfornuis is daar uitermate geschikt voor. Je hoeft het juiste knopje maar om te draaien en een vlammetje in de buurt te houden. Werkt dit niet, dan heb je het verkeerde knopje te pakken of te maken met een nieuw en elektronisch exemplaar fornuis.

• Zet de pan met aardappelen op het vuur en wacht tot het water gaat borrelen (als jemagnetron het deksel op de pan doet, gaat dat sneller).

• Als het water kookt, draai je het gas iets lager (naar een kleinere vlam) en laat je de aardappelen twintig minuten koken, tot je er makkelijk met een vork in kunt prikken en ze van je vork afglijden.

• Ondertussen bak je de spekjes in een klein scheutje olie, tot ze een beetje bruin worden.

• In de verpakking van de rookworst prik je gaatjes voor je hem met verpakking en al in de magnetron kiepert. Heb je die niet? Warm de worst dan op door hem met verpakking en al in een pan heet water te gooien.

• Als alles bijna klaar is, warm je een kopje melk op in de pan of magnetron.

stamper• Giet de aardappelen af. Dat kan in een vergiet of met het deksel half op de pan (vergeet je pannenlappen niet).

• Nu is het een kwestie van aardappelen, andijvie (ongeveer 250 gram per persoon), melk, en spekjes in een pan te gooien en aan te vallen met je stamper. Voeg peper, zout, nootmuskaat en een klontje boter toe tot je het zelf lekker vindt en verdeel plakjes rookworst door de stamppot.

• Eet smakelijk.

Boodschappenlijstje: spekjes
- aardappelen
- gesneden andijvie
- magere spekreepjes
- rookworst
- melk
- boter
- nootmuskaat
stamppot

 

Er zijn nog geen reacties op dit onderwerp.

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.
Geschreven door TKMST Media
Niveau onbekend
Woont in onbekend
Jorn is bij één van ‘s werelds meest energie efficiënte energiecentrales MET een skipiste op het dak. Wil jij meehelpen Nederland en de rest van de wereld mooier en beter te maken? Dan is een studie in de bouw echt iets voor jou!In de bouw- en...Lees blog post
Wat ga jij doen na je eindexamen?
Op examenreis natuurlijk!
(40%)
Alleen maar chillen
(40%)
Werken
(20%)
Totaal aantal stemmen: 5
Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...