1

Tijdelijke woonruimte

Gepubliceerd op: 22-06-2011

Hoe zou je het vinden om als student in een café, schouwburg of op een woonboot te wonen? In een aantal steden in Nederland is dit mogelijk. Maar let op: binnen een aantal weken kun je al uit je knusse nestje worden gezet. Je weet immers nooit hoe lang je er precies kunt blijven wonen en wanneer je je onderkomen moet verlaten.

Reden tijdelijk karakter

Doordat je in een ruimte woont dat tijdelijk leegstaat, voorkomt de eigenaar van het pand dat de ruimte verwaarloosd wordt.  

Flexibel en betaalbaar

Lijkt het wonen in zo’n speciale ruimte je wel wat? Het hebben van een flexibele instelling kan dan van pas komen. De verhuisdag kan immers alweer snel in zicht zijn. Het huren van zo’n ruimte is echter meestal wel betaalbaar en voordeliger dan de huur van een ‘gewone’ kamer. Dat scheelt je dus weer wat geld op je bankrekening. 

Leegstandbeheerders

Om een tijdje in één van deze ruimtes te kunnen wonen kun je bij verschillende leegstandbeheerders terecht.

Soorten ruimtes

Wanneer je je inschrijft bij één van deze bedrijven, kun je in heel veel verschillende soorten ruimtes terecht komen. Zo bestaat er een kans dat je tijdelijk in een kantoorpand, schouwburg, café, schoolgebouw, fabriek of op een woonboot zult komen te wonen. 

Student aan het woord

Tommy heeft een jaar op een woonboot gewoond. Om hier te kunnen wonen was hij maandelijks 160 euro kwijt. Tommy: “Ik heb daar veel feestjes gegeven, erg leuk!” Soms was het er wel heel erg koud. “Zo was het in de winter maar 8 graden op de boot.” De verwarming en het water deden het zelfs een aantal dagen niet. “Ik heb toen een rekening van bijna 500 euro moeten  betalen aan de loodgieter, maar het probleem was nog niet opgelost. Erg vervelend.”

Ook woonde hij een half jaar in een hele grote villa met een café erin. Achter het huis lag een tuin en er stond ook een hele grote schuur achter het huis. “Nu woon ik in een aanleunwoning waar vroeger bejaarde mensen hebben gewoond.” Ook deze woning is zeer betaalbaar. "Ik betaal hier 95 euro aan huur en moet daarnaast de kosten voor gas, water en licht zelf betalen."

 

 
1

Reacties

Anoniem zegt:

30/10/2011 om 17:57

en hoe vind je zo'n bedrijf dan? klinkt wel leuk

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.
Geschreven door TKMST Media
Niveau onbekend
Woont in onbekend
Jorn is bij één van ‘s werelds meest energie efficiënte energiecentrales MET een skipiste op het dak. Wil jij meehelpen Nederland en de rest van de wereld mooier en beter te maken? Dan is een studie in de bouw echt iets voor jou!In de bouw- en...Lees blog post
Wat ga jij doen na je eindexamen?
Op examenreis natuurlijk!
(40%)
Alleen maar chillen
(40%)
Werken
(20%)
Totaal aantal stemmen: 5
Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...