Klooster

Gepubliceerd op: 22-06-2011

Ook wonen in een (voormalig) klooster behoort tot je mogelijkheden. Zo kun je in Nijmegen samen met een aantal paters in één gebouw wonen of kun je een woonruimte krijgen in een voormalig klooster. In het gebouw zijn meerdere kamers beschikbaar, waar je vaak een eigen woonkamer en eigen slaapkamer tot je beschikking hebt. Zo verhuurt onder andere Stichting Kamer Centrum Nijmegen een aantal kamers in kloosters.

Student aan het woord

Kelly (20) heeft voor twee jaar in een klooster aan de rand van Nijmegen gewoond. Ze vertelt over haar ervaringen in het klooster: “Het wonen in een klooster heeft verschillende voordelen. Zo had ik een grote kamer voor weinig geld. Maandelijks betaalde ik €300 voor een woonruimte van 35 m2 met een aparte slaapkamer. Alles werd daarnaast goed onderhouden en geregeld.“ Echter, bevond het klooster zich een stuk buiten de stad. Dus ze moest wel een eindje fietsen naar het centrum. Tevens kon je er geen feesten houden. “Dat zou overlast bezorgen voor de paters.” De paters kwam ze overigens wel vaker tegen. “Maar dit was helemaal niet vervelend. Ik maakte dan altijd even een praatje met ze.”

 

 

Er zijn nog geen reacties op dit onderwerp.

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.
Geschreven door TKMST Media
Niveau onbekend
Woont in onbekend
Jorn is bij één van ‘s werelds meest energie efficiënte energiecentrales MET een skipiste op het dak. Wil jij meehelpen Nederland en de rest van de wereld mooier en beter te maken? Dan is een studie in de bouw echt iets voor jou!In de bouw- en...Lees blog post
Wat ga jij doen na je eindexamen?
Op examenreis natuurlijk!
(40%)
Alleen maar chillen
(40%)
Werken
(20%)
Totaal aantal stemmen: 5
Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...