Vijf stappenplan voor je studie

Gepubliceerd op: 28-02-2014

Je staat voor een wel heel belangrijke beslissing maar weet  niet waar je moet beginnen? Check dit stappenplannetje. 

 

Vraag een DigiD-code aan. Dit kun je meteen doen via digid.nl. Het aanvragen van een DigiD duurt ongeveer een week. Met deze code kun je je straks inschrijven voor een studie en studiefinanciering aanvragen.

 

Oriënteer je op een studie. Hier op de site vind je allerlei interesse- en studiekeuzetests. Mooie tools om te achterhalen waar je interesses liggen en welke studies bij jou passen. Laat je studiekeuze echter niet afhangen van een enkele test, gebruik de uitslag vooral om je te laten inspireren en verder te denken. Maak verschillende interessetesten en vergelijk de uitslagen. Sla ze op of print ze uit om later terug te kunnen kijken. Praat ook met anderen over je interesses en vraag wat zij goed bij jou vinden passen. Ga vooral naar open dagen en stel vragen. Dan weet je pas echt of dit de studie is voor jou. 

 

Meld je aan voor een studie. Keuze gemaakt? Meld je dan aan voor de studie van jouw keuze. Dat kan via studielink.nl. Je moet uiterlijk 1 mei 2014 aangemeld zijn. Ben je te laat, dan kan de hogeschool of universiteit beslissen je niet toe te laten.

 

Studiekeuzecheck. Je hebt recht op een studiekeuzecheck. Je kunt bijvoorbeeld proefstuderen, dan weet je beter of de studie bij jou past. Je kunt ook contact opnemen met een docent of studieadviseur om de studiemogelijkheden te bespreken. De universiteit of hogeschool kan jou ook verplichten mee te doen aan een studiekeuzecheck, zodat ze kunnen checken of de studie echt iets voor je is. Ook belangrijk: ga naar duo.nl en vraag studiefinanciering aan (zie kader over Studiefinanciering).

 

Start met je studie. Oh ja, wel eerst nog effe slagen voor je eindexamen. Veel succes!

 

 

 

Er zijn nog geen reacties op dit onderwerp.

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.
Geschreven door TKMST Media
Niveau onbekend
Woont in onbekend
Jorn is bij één van ‘s werelds meest energie efficiënte energiecentrales MET een skipiste op het dak. Wil jij meehelpen Nederland en de rest van de wereld mooier en beter te maken? Dan is een studie in de bouw echt iets voor jou!In de bouw- en...Lees blog post
Wat ga jij doen na je eindexamen?
Op examenreis natuurlijk!
(57%)
Alleen maar chillen
(29%)
Werken
(14%)
Totaal aantal stemmen: 7
Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...