Cum laude-diploma voor scholieren

Gepubliceerd op: 11-03-2014

NIEUWS - Haal je tijdens je eindexamen gemiddeld een 8 of hoger? Dan krijg je straks het predicaat cum laude op je diploma. Ook andere bijzondere prestaties komen op je lijst. Dat staat maandag in een brief van staatssecretaris van Onderwijs Sander Dekker (VVD) waarin hij zijn plannen om talentvolle scholieren meer uit te dagen, uitlegt.

De staatssecretaris wil dat leerlingen vakken op een hoger niveau kunnen volgen. Een vmbo'er die bijvoorbeeld goed in taal is, zou dan Nederlands en Engels op havo of vwo-niveau kunnen afronden. Dergelijke prestaties moeten vervolgens op het diploma van de scholier worden vermeld, evenals de deelname aan extra activiteiten, wedstrijden of talentprogramma's.

Bollebozen moeten verder vakken eerder af kunnen sluiten als zij daartoe in staat zijn. De tijd die vrijkomt, kunnen ze besteden aan andere uitdagingen. Ze zouden bijvoorbeeld al mee kunnen draaien bij bedrijven.

Dekker wil al langer meer uit de beste scholieren halen. In september riep hij leerlingen, ouders, leraren, onderwijsbestuurders, wetenschappers en het bedrijfsleven op met ideeën en initiatieven te komen om het onderwijs aan te pakken. Uit onderzoek van het ministerie blijkt dat een kwart van alle leerlingen zich vaak of bijna altijd verveelt omdat ze de lesstof te makkelijk vinden. Een zesde van de scholieren presteert onder zijn of haar kunnen.

 

Er zijn nog geen reacties op dit onderwerp.

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.
Geschreven door TKMST Media
Niveau onbekend
Woont in onbekend
Jorn is bij één van ‘s werelds meest energie efficiënte energiecentrales MET een skipiste op het dak. Wil jij meehelpen Nederland en de rest van de wereld mooier en beter te maken? Dan is een studie in de bouw echt iets voor jou!In de bouw- en...Lees blog post
Wat ga jij doen na je eindexamen?
Op examenreis natuurlijk!
(40%)
Alleen maar chillen
(40%)
Werken
(20%)
Totaal aantal stemmen: 5
Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...