Mbo'ers maken kans op meestertitel

Gepubliceerd op: 11-03-2014

NIEUWS - Mbo'ers die een opleiding volgen tot bijvoorbeeld gameontwikkelaar maken voortaan ook kans op een meestertitel. Om dat te bereiken gaan ze, net als hun medestudenten die een ambachtelijke opleiding volgen, in de leer bij een 'meester'. Dat heeft minister van Onderwijs Cultuur en Wetenschap Jet Bussemaker (PvdA) vrijdag bekendgemaakt.

In de 'meester en gezel formule' krijgen de leerlingen de basis van een vak op school, maar wordt hij of zij uiteindelijk in de praktijk een meester. Het is vervolgens aan de branche om de meestertitel toe te kennen als bewijs van excellent vakmanschap. "Zonder goede vakmensen is ons land nergens. De meestertitel maakt goed vakmanschap beter zichtbaar en laat jongeren zien dat zij met een mbo-diploma op zak kunnen doorgroeien naar topniveau", stelt Bussemaker.

Door de formule uit te breiden, komt er volgens de minister meer aandacht voor talentontwikkeling en meer waardering voor ambachtelijke vaardigheden. Het voorstel komt voort uit haar tour langs mbo-scholen en maakt deel uit van een programma voor talentvolle mbo-studenten.

 

Er zijn nog geen reacties op dit onderwerp.

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.
Geschreven door TKMST Media
Niveau onbekend
Woont in onbekend
Jorn is bij één van ‘s werelds meest energie efficiënte energiecentrales MET een skipiste op het dak. Wil jij meehelpen Nederland en de rest van de wereld mooier en beter te maken? Dan is een studie in de bouw echt iets voor jou!In de bouw- en...Lees blog post
Wat ga jij doen na je eindexamen?
Op examenreis natuurlijk!
(50%)
Alleen maar chillen
(33%)
Werken
(17%)
Totaal aantal stemmen: 6
Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...