Studenten houden ov-kaart

Gepubliceerd op: 02-06-2014

NIEUWS - De ov-jaarkaart voor studenten blijft intact. Wel wordt onderwijsinstellingen gevraagd meer colleges te geven buiten de spits. Daardoor zouden meer studenten op rustige tijden kunnen reizen.

Haagse bronnen melden dat de coalitie daarover overeenstemming heeft bereikt met D66 en GroenLinks in de gesprekken over invoering van het leenstelsel. Verder is afgesproken dat alle mbo-studenten voortaan een ov-kaart krijgen. Tot nu kwamen alleen mbo'ers van 18 jaar en ouder ervoor in aanmerking.

De maatregelen zijn bedoeld om de gevolgen van het leenstelsel te verzachten. Voor de verzachting wordt in totaal 250 tot 300 miljoen euro uitgetrokken.

Langer

Ook mogen studenten er langer over doen om de lening terug te betalen. In de plannen van minister Bussemaker was sprake van 20 jaar, maar dat wordt 35 jaar, melden bronnen aan de NOS. Die periode gaat in vanaf het moment dat iemand het minimumloon verdient.

De aanvullende beurs voor studenten met ouders met een laag inkomen, gaat met 100 euro per maand omhoog. Verder is bekend dat het collegegeld niet wordt verlaagd.

Verwacht wordt dat het akkoord met D66 en GroenLinks vandaag wordt gepresenteerd. Die partijen zijn nodig voor een meerderheid in de Eerste Kamer. Het is de bedoeling dat het leenstelsel wordt ingevoerd in het studiejaar 2015-2016.

(bron: NOS)

 

Er zijn nog geen reacties op dit onderwerp.

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.
Geschreven door TKMST Media
Niveau onbekend
Woont in onbekend
Jorn is bij één van ‘s werelds meest energie efficiënte energiecentrales MET een skipiste op het dak. Wil jij meehelpen Nederland en de rest van de wereld mooier en beter te maken? Dan is een studie in de bouw echt iets voor jou!In de bouw- en...Lees blog post
Wordt er iemand in jouw klas gepest?
Ja
(56%)
Nee
(44%)
Totaal aantal stemmen: 77
Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...