The Fault in Our Stars

Gepubliceerd op: 09-06-2014
See video

BOEKRECENSIE - Ondanks een medisch wonder, dat haar leven voor een nog onbepaald stukje tijd weet te rekken, weet de 16-jarige Hazel Grace dat ze haar gevecht met alvleesklierkanker niet gaat winnen. In John Green’s veel geprezen boek The Fault in Our Stars (vertaling: Een Weeffout in Onze Sterren) volgen we het verhaal van Hazel en Augustus, een van kanker genezen jongen die het leven van Hazel totaal op zijn kop zet. 

“You have a choice in this world, I believe, about how to tell sad stories, and we made the funny choice.”

Hazel en Augustus ontmoeten elkaar bij een praatgroep voor jonge kankerpatiënten. Vanaf het eerste moment is er een bepaalde aantrekkingskracht, maar pas wanneer Hazel haar favoriete boek deelt met Augustus komen de twee echt dichter tot elkaar. Het boek, An Imperial Affliction van de Nederlandse schrijver Peter van Houten, gaat over de zieke Anna wiens verhaal midden in een zin eindigt. Augustus kiest ervoor zijn laatste wens, die hij nog te goed had, te gebruiken om niet zijn eigen maar Hazel’s droom waar te maken. Samen vertrekken ze naar Amsterdam om van Houten te vragen hoe het de personages uit zijn boek vergaat. De reis loopt, zoals zo veel andere dingen, totaal niet als verwacht.

John Green bewijst met dit boek, net als met al zijn andere boeken, dat hij over een enorm talent beschikt. Zijn schrijfstijl is zo mooi dat ik het hele boek als een grote levensquote zou willen gebruiken. Zijn personages zijn herkenbaar, zeker voor een jongere generatie, en juist door al hun imperfecties intens mooi. Ook is het leuk om Amsterdam, waar een groot deel van het boek zich afspeelt, te zien door de ogen van de personages van deze Amerikaanse schrijver.

“Some tourists think Amsterdam is a city of sin, but in truth it is a city of freedom. And in freedom, most people find sin.”

The Fault in Our Stars is een boek met een zwaar onderwerp, maar is geen zwaar boek. Het verhaal gaat ook niet echt over kanker, maar meer over jonge mensen die hun weg in het leven proberen te ontdekken. Een veel te korte, maar intens mooie weg. Een meesterwerk met een 1:1 lach/huil-ratio dat je wilt delen en over- en overgelezen verdient te worden.

De verfilming van John Green's boek is vanaf 10 juli te zien in de Nederlandse bioscopen.

John Green (Orlando, FL, 1977) volgde een kostschool in Alabama. Hij studeerde Engels en godsdienstwetenschappen en wilde een tijdlang priester worden in de Anglicaanse kerk.

Inmiddels is hij een gevierd schrijver met zes zeer goed ontvangen Young Adult-titels op zijn naam. Hij recenseert o.a. voor Booklist en The New York Times Book Review. Daarnaast maakt hij met zijn broer Hank het enorm populaire videoblogproject Vlogbrothers.

Titel: Een Weeffout in Onze Sterren
Oorspronkelijk: The Fault in Our Stars
Door: John Green
Omvang: 324 pag.
ISBN: 9780 14135 5078

 

Er zijn nog geen reacties op dit onderwerp.

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.
Geschreven door TKMST Media
Niveau onbekend
Woont in onbekend
Jorn is bij één van ‘s werelds meest energie efficiënte energiecentrales MET een skipiste op het dak. Wil jij meehelpen Nederland en de rest van de wereld mooier en beter te maken? Dan is een studie in de bouw echt iets voor jou!In de bouw- en...Lees blog post
Wat ga jij doen na je eindexamen?
Op examenreis natuurlijk!
(50%)
Alleen maar chillen
(25%)
Werken
(25%)
Totaal aantal stemmen: 8
Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...