Bij Starbucks heet ik Amy

Gepubliceerd op: 09-06-2014

"Bij Starbucks heet ik Amy. Tenminste, in de ochtendspits, als het zo druk is dat je je naam moet opgeven om te voorkomen dat de personeelsleden in de war raken bij het maken van de duizen half-caf soy lattes extra hot. Omdat ze Els te moeilijk vinden, noem ik mezelf Amy.

Ik ken een Amy. Ze is een zwerfster die in Battery Park woont. Ik zie haar als ik daar ga hardlopen. We maken soms een praatje tijdens mijn uitsloverige rek-en-strekoefeningen. Ze is er altijd, op hetzelfde bankje aan de Hudson. Vlakbij de pont naar het Vrijheidsbeeld. We zijn ongeveer even oud."

Vijf jaar geleden vertrok Els Quaegebeur naar New York City. In Bij Starbucks heet ik Amy beschrijft ze haar dagelijks leven en de bijzondere New Yorkers die ze ontmoet. Intussen probeert ze er, met haar nieuwe liefde Len, achter te komen wat haar eigen plek is op de postzegel met meer dan acht miljoen mensen.

Leven in NYC
Bij Starbuck heet ik Amy is een ietswat tegenvallend boek. Het is geen roman met spannende plotwendingen, maar een boek over het leven van een twijfelende vrouw in een grote stad. Een leven dat in acht hoofdstukken op een wat fragmentarische manier wordt samgevat. Geen verslag van de stad, zoals de omschrijving misschien wel doet vermoeden, maar van het leven in de zelfgenoemde hoofdstad van de wereld. Quaegebeur schrijft niet idealistisch, maar wel vol liefde over de 'city that never sleeps'.

Een boek dat lekker leest, maar te weinig verteld over de stad die ondoorgrondelijk lijkt en te oppervlakkig blijft om echt te boeien. Verder geen aanrader voor mensen die niet goed zijn in de Engelse taal, het boek bevat aardig wat onvertaalde gesprekken.

Els Quaegebeur (1974) is journaliste. Ze schrijft onder andere voor Het Parool, Vrij Nederland, Opzij en de Vara Gids. Vier jaar geleden vertrok ze naar New York City. Tijdens haar verblijf in New York beschreef ze haar dagelijkse leven in haar column in Het Parool. In 2006 verscheen haar debuutroman Mijn geheim, het verleidelijke leven van een minnares.

Titel: Bij Starbucks heet ik Amy
Door: Els Quaegebeur
Omvang: 240 pag.
ISBN: 97890 388 96588

 

Er zijn nog geen reacties op dit onderwerp.

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.
Geschreven door TKMST Media
Niveau onbekend
Woont in onbekend
Jorn is bij één van ‘s werelds meest energie efficiënte energiecentrales MET een skipiste op het dak. Wil jij meehelpen Nederland en de rest van de wereld mooier en beter te maken? Dan is een studie in de bouw echt iets voor jou!In de bouw- en...Lees blog post
Wat ga jij doen na je eindexamen?
Op examenreis natuurlijk!
(40%)
Alleen maar chillen
(40%)
Werken
(20%)
Totaal aantal stemmen: 5
Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...