Boekrecensie: Fangirl

Gepubliceerd op: 21-07-2014

BOEKRECENSIE - Cath is een fan van Simon Snow, een reeks boeken en films losjes gebaseerd op Harry Potter geschreven door een fictieve J.K. Rowling. De hele wereld is Simon Snow-fan, maar voor Cath is het haar leven. Cath en haar tweelingzus Wren hebben alle Simon Snow-boeken verslonden. Simon Snow was zelfs hun enige houvast toen hun moeder het gezin verliet. 

Nu gaan ze studeren is niet alleen het fangirlen er voor Wren wel een beetje af, maar ze wil ook geen kamer meer delen met haar zus. Cath is nu alleen en uit haar comfortzone. De vraag is: kan Cath wel zonder de steun van haar zus? En wil ze wel verder als dat betekend dat ze Simon Snow moet loslaten?

Cath schrijft fanfictie. Voor mensen die hier niet bekend mee zijn, fanfictie (in het Engels fanfiction of fanfic) is een verhaal geschreven door fans van een film, boek, televisieserie of ander type media. Fans 'lenen' de bestaande personages om hun eigen verhaal mee te maken; zie fanfiction.net voor uren leesplezier. Cath's serie, Ga door, Simon, wordt gelezen door duizenden mensen; fans die Cath nodig hebben voor hun Simon Snow fix. Dit levert een bepaalde druk op die Cath handig weet te gebruiken om haar nieuwe studentenkamer niet te hoeven verlaten. De eerste maanden van haar studie leeft ze dan ook op haar kamer. Ze eet niet in de eetzaal, maar overleeft op energierepen en potten pindakaas die ze onder haar bed verstopt.

In Fangirl krijgt Cath te maken met een vervreemde tweelingzus, haar duistere kamergenoot Reagan, een oudere liefde, en Nick, een klasgenoot en intrigerende schrijfpartner.

Rainbow Rowell's Fangirl is een boek over volwassen worden, en jezelf blijven. Rowell beschrijft op een fantastische manier het leven van een hedendaagse fangirl. Cath is een jonge vrouw waar vele fangirls zich ongetwijfeld in zullen herkennen. 

Een verhaal over een meisje dat zich laat meeslepen door haar lievelingsboek, fanfictie schrijft, fora stalkt en in passend kostuum in de rij staat wanneer het volgende deel verschijnt…

Rainbow Rowell schrijft boeken. Soms schrijft ze over volwassenen (Attachments en Landline). Soms schrijft ze over tieners (Eleanor & Park en Fangirl). Ze schrijft altijd over mensen die veel praten. En mensen die het gevoel hebben dat ze hun leven verknallen. En mensen die verliefd worden. Als ze niet schrijft, leest Rowell stripboeken, plant ze reisjes naar Disney en maakt ze ruzie over dingen die er niet toe doen. Ze woont in Nebraska (VS) met haar man en twee zoons.

Titel: Fangirl
Door: Rainbow Rowell
Omvang: 453 pag.
ISBN: 978090 0034 2440

 

Er zijn nog geen reacties op dit onderwerp.

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.
Geschreven door TKMST Media
Niveau onbekend
Woont in onbekend
Jorn is bij één van ‘s werelds meest energie efficiënte energiecentrales MET een skipiste op het dak. Wil jij meehelpen Nederland en de rest van de wereld mooier en beter te maken? Dan is een studie in de bouw echt iets voor jou!In de bouw- en...Lees blog post
Wat ga jij doen na je eindexamen?
Op examenreis natuurlijk!
(40%)
Alleen maar chillen
(40%)
Werken
(20%)
Totaal aantal stemmen: 5
Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...