Leraar basisonderwijs, iets voor jou?

Gepubliceerd op: 18-11-2014
See video

Als leraar of lerares in het basisonderwijs speel je een belangrijke rol in het leven van kinderen van vier tot en met twaalf jaar. Onderschat de betekenis die je hebt voor deze kinderen niet. Je bent niet alleen verantwoordelijk voor de overdracht van kennis (de cognitieve ontwikkeling), maar ook voor het bieden van een veilige, betrouwbare omgeving waar de kinderen zich thuis voelen (de sociaal-emotionele ontwikkeling).

Je draagt niet alleen jouw kennis over, maar je stimuleert de kinderen zelf op onderzoek uit te gaan en het beste uit zichzelf te halen. Heb jij het lef om kinderen te begeleiden in hun ontwikkeling?

De opleiding

Tijdens je opleiding ontwikkel je de benodigde vaardigheden en wordt je het vakmanschap bijgebracht om kinderen goed te kunnen onderwijzen, op een gevarieerde en uitdagende manier. Het is belangrijk dat jij kinderen helpt zich te ontplooien, maar het is net zo belangrijk dat jij je als student weet te ontwikkelen. Daar krijg je dan ook alle mogelijkheden toe, zodat je aan de slag kunt op de manier die bij jou past.
-
De iPabo leert je op persoonlijke wijze inhoud te geven aan het beroep. Hogeschool iPabo is een kleinschalige hogeschool. Er bestaan korte lijntjes tussen docenten en studenten. Een hogeschool met persoonlijke aandacht.

Hogeschool iPabo is een interconfessionele monosectorale hogeschool die zich richt op het opleiden van leraren primair onderwijs. Bacheloropleidingen, post HBO- en masteropleidingen en onderzoek richten zich op de professionele ontwikkeling van leraren en leidinggevenden met het oog op de optimale talentontwikkeling van kinderen in basisscholen.

De hogeschool heeft een vestiging in Amsterdam en Alkmaar. Hogeschool iPabo verzorgt in samenwerking met de Vrije Universiteit Amsterdam de universitaire pabo (PA2).
Kijk voor meer informatie op www.ipabo.nl.

 

Er zijn nog geen reacties op dit onderwerp.

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.
Geschreven door TKMST Media
Niveau onbekend
Woont in onbekend
Jorn is bij één van ‘s werelds meest energie efficiënte energiecentrales MET een skipiste op het dak. Wil jij meehelpen Nederland en de rest van de wereld mooier en beter te maken? Dan is een studie in de bouw echt iets voor jou!In de bouw- en...Lees blog post
Wat ga jij doen na je eindexamen?
Op examenreis natuurlijk!
(57%)
Alleen maar chillen
(29%)
Werken
(14%)
Totaal aantal stemmen: 7
Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...