Wat moet ik gaan studeren?

Gepubliceerd op: 04-11-2013

Wat moet ik gaan studeren? Een vraag die velen zichzelf stellen die met de middelbare school bezig zijn. Er is namelijk heel veel keuze en de beslissing moet steeds eerder gemaakt worden. De uiterste aanmeldingsdatum is vervroegd naar 1 mei wat betekent dat leerlingen nog eerder moeten beginnen met oriënteren.

Brief
Onderwijsminister Jet Bussemaker heeft een brief gestuurd naar 151.327 aankomende studenten. In deze brief legt zij uit dat het van belang is om een juiste studiekeuze voor een vervolgopleiding te maken. Regels omtrent studeren worden namelijk enorm aangescherpt. De inschrijfdatum is vervroegd en de prestatiebeurs is nu nog maar vier jaar geldig.

Juiste studiekeuze
Dit betekent dat leerlingen vroeger moeten beginnen met oriënteren en een bewustere keuze moeten maken. Eerder was het nog makkelijk om te wisselen van studie en was de prestatiebeurs vijf jaar geldig. Om onnodige schulden te voorkomen, is het daarom van belang meteen de juiste studiekeuze te maken.

Stappenplan
Bij de brief van de minister zit daarom ook een folder met een vijfstappenplan die aankomende studenten moet helpen met een juiste studiekeuze. Ook is er een filmpje gemaakt over wat aankomende studenten moeten doen om te gaan studeren. Het filmpje is te zien op de website van de Rijksoverheid.

 

Er zijn nog geen reacties op dit onderwerp.

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.
Geschreven door TKMST Media
Niveau onbekend
Woont in onbekend
Je vmbo-diploma (bijna) in je pocket?  Zonder chauffeur geen pakketjes. Ben je bijna klaar met je vmbo? Ga aan de slag als chauffeur en haal tegelijk je mbo-diploma. Vier dagen werken, één dag school, ruim € 5.000,- korting op je...Lees blog post
Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...