3

Geld besparen voor dummies

Gepubliceerd op: 20-03-2014

In de buurtsuper
Het supermarktsleutelwoord is: bukken. Op de onderste schappen staan namelijk de goedkoopste producten. En die moet je hebben! Na een paar keer door de knieën voel je je spieren misschien een beetje branden, maar dan ben je wel geldbesparend bezig.

Met een lege maag ben je in staat om alles wat los en vast zit in je mandje te leggen. Van appels en roze koeken tot hopjesvla en tomatenpuree, ineens heb je overal zin in. Is dat niet de bedoeling? Ga dan niet met een lege maag boodschappen doen. Een boterham met pindakaas vóór de shopsessie zorgt ervoor dat je niet het hele assortiment chips mee naar huis neemt.
gelddummies
Heb je ondanks je volle buik toch nog de neiging om je mandje vol te proppen met de meest onnodige producten? Maak dan een lijstje. Je weet wel, zo’n briefje dat je moeder altijd meegaf als ze je om een boodschap stuurde. Echt, het helpt! Als je je eraan houdt tenminste…

Een gezinsverpakking shampoo terwijl je het ouderlijk huis al uit bent? De fles hoef je niet meer met je hele familie te delen; alles is voor jou. En dan duurt het ineens máánden voor die fles leeg is.

Met vrienden
Je kent ze wel, van die types die geen rondjes geven in de kroeg. Die, als het hun beurt is, naar de wc verdwijnen en er pas weer af komen als jij tien bier bestelt. Geef ze geen kans en maak een pot tijdens het stappen.

Een bring your own-feestje is de ideale manier om een vet feest te geven zonder al te veel geld kwijt te zijn. Stel je huis beschikbaar en laat iedereen iets meenemen. Het enige waar jij voor zorgt zijn genoeg borden, bekers en bestek en natuurlijk muziek.

Breng jij graag tijd door met vrienden? Combineer dat dan met een eetafspraak, zo hoef je zelf geen maaltje te kopen. Nodig je vrienden ook af en toe bij jou thuis uit, anders gaat het opvallen dat je altijd rond etenstijd binnenwipt.huishoudpot

Hulp van huisgenoten
Zorg ervoor dat jij niet als enige in je studentenhuis altijd toiletpapier koopt. Of wasmiddel. Voor een keer is dat natuurlijk niet erg. Maar blijf je in je eentje wc-rollen aanschaffen, dan lopen de kosten behoorlijk op. Maak daarom een huishoudpot en doe daar de gezamenlijke boodschappen van.

Wasmachine kapot? Oven ontploft? Kan gebeuren. Minder leuk is dat die apparaten hartstikke duur zijn om aan te schaffen. Houd daarom een wedstrijdje met je huisgenoten: wie kan de beste tweedehands stofzuiger op de kop tikken? De winnaar hoeft een maand lang niet af te wassen. 

Ouderwetse kastjes, houten tafels… Op straat staan vaak de leukste meubels voor in huis. Geef ze een likje verf en ze zijn weer als nieuw. Denk vintage!
gelddummies2
Voor je eigen portemonnee
Zin in een compleet nieuwe garderobe? Houd een kledingruil met je    vriendinnen. Doe je dit iedere maand, dan loop je altijd in nieuwe kleren zonder dat je er je hele budget aan spendeert. En het is nog gezellig ook!

Laat je niet verleiden door die glimmende telefoon. Een sim only-abonnement is veel goedkoper. Je krijgt misschien geen nieuw mobieltje, maar bespaart wel geld. Lang leven de oude koelkasttelefoon!

Oude studieboeken, cd’s, schoenen die je niet meer draagt: je kunt het allemaal verpatsen via marktplaats, bij De Slegte en in tweedehands winkeltjes. O ja, en laat je niet verleiden door de goedkope rotzooi van anderen.

Andere bespaartips vind je op Budger.nl

 

Reacties

Anoniem zegt:

27/01/2011 om 12:30

Leuk artikel! Ik ben zelf een bespaar maniak en probeer overal op te besparen en nieuwe spaartips vandaan te halen. En de tips die jij geeft met een rondje in de kroeg komt mij erg bekend voor haha! Ik vond zelf pas een leuke website op google die erg veel handige tips had per leeftijdsgroep. 1 van de beste tips vond ik: Geef de creditcard een bons, wat voor nuttige dingen koopt u daar tegenwoordig nog mee? Bijna alle online transacties kunnen via ideal of paypal, geen creditcard meer nodig dus!
En daar hebben ze helemaal gelijk in! Weg met die creditcards binnenkort gaat alles toch via de pin. Bekijk zelf maar eens deze website http://www.helpgeengeld.nl er staan erg veel handige tips op! Hoop dat jullie er wat aan hebben :-)
Lennard

Anoniem zegt:

16/01/2011 om 18:20

hihi, handig hoor:)
xxxx

Anoniem zegt:

11/11/2010 om 20:24

goed artikel!!!

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.
Geschreven door TKMST Media
Niveau onbekend
Woont in onbekend
Je vmbo-diploma (bijna) in je pocket?  Zonder chauffeur geen pakketjes. Ben je bijna klaar met je vmbo? Ga aan de slag als chauffeur en haal tegelijk je mbo-diploma. Vier dagen werken, één dag school, ruim € 5.000,- korting op je...Lees blog post
Geschreven door TKMST Media
Niveau onbekend
Woont in onbekend
Je vmbo-diploma (bijna) in je pocket?  Zonder chauffeur geen pakketjes. Ben je bijna klaar met je vmbo? Ga aan de slag als chauffeur en haal tegelijk je mbo-diploma. Vier dagen werken, één dag school, ruim € 5.000,- korting op je...Lees blog post
Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...