Elektronica ingenieur

HBO Bachelor

Algemene informatie

De opleiding Elektronica ingenieur is een brede elektronica opleiding zonder verdere specialisaties. Door deze brede oriëntatie leer je de grondbeginselen van de verschillende specialisaties kennen en word je opgeleid tot generalist binnen het werkterrein van de elektronica. Het eerste studiejaar is oriënterend van aard. Je volgt inleidende colleges waardoor je een indruk krijgt van het vakgebied, bijvoorbeeld middels de vakken elektronica en fysica. In het tweede en derde jaar volg je verdiepende colleges en doorloop je twee stageperiodes. Het vierde studiejaar staat in het teken van de voorbereiding op je toekomstige baan. Je volgt bijvoorbeeld colleges van gastdocenten uit het bedrijfsleven. Je rondt de studie af met een afstudeeropdracht en een scriptie. Vakken (o.a.) elektronica, wisselstroomtheorie, digitale signaalbewerking, elektromagnetisme, theoretische meettechniek, elektronicapracticum, wiskunde, natuurkunde.

Toelatingseisen

Havo-profielen: N&G, N&T Havo oude stijl: diploma met natuurkunde en wiskunde B Vwo-profielen: C&M met wiskunde A1,2 en natuurkunde 1, E&M met natuurkunde 1, N&G, N&T Vwo oude stijl: diploma met natuurkunde en wiskunde A of B MTS: diploma met hbo-doorstroomcertificaat.

Toekomstmogelijkheden

Als afgestudeerd elektronica ingenieur (ing.) ben je breed inzetbaar in verschillende soorten bedrijfsorganisaties die met elektronica werken. Denk bijvoorbeeld aan research, productontwikkeling, productie, automatisering en installatieonderhoud. Op termijn zul je kunnen doorgroeien naar leidinggevende (management)functies.

Je kunt dit soort werk onder andere doen bij energiebedrijven. Kijk voor meer informatie over de energiesector op WATT? - werken in de energie.

Duur

Deze opleiding duurt 4 jaar.
Instellingen (0)
InstellingStadBeoordeling
Open dagen (0)
DatumOpen dag
Opleidingen (5)
OpleidingNiveau
Business engineeringHBO Bachelor
ElektrotechniekHBO Bachelor
Elektronica ingenieurHBO Bachelor
Elektronica-ICTHBO Bachelor
Commercieel ingenieurHBO Bachelor
Steden (0)
StadLand
Opleidingen (0)
OpleidingNiveau
Geen kwaliteits gegevens beschikbaar
Beroepen (2)
BeroepSector
BesturingstechnicusTechniek
ElektrotechnicusTechniek

Informatie over
Elektronica ingenieur

Welke opleidingen zijn verwant aan Elektronica ingenieur?

(5) opleidingen gevonden

Wat kun je worden met Elektronica ingenieur?

(2) beroepen gevonden

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...