Voedingsmiddelentechnologie

HBO Bachelor

Algemene informatie

Tijdens de opleiding Voedingsmiddeltechnologie maak je kennis met veel verschillende kanten van de voedingsmiddelentechnologie en -industrie. Voedsel en voeding, grondstoffen en eindproducten, chemie en microbiologie komen aan bod. Ook leer je herkennen waar en hoe de verschillende vakken toegepast kunnen worden in de praktijk. De technologie wordt ook in de praktijk getoetst in het praktische-/stage gedeelte. Ook krijgen de studenten vakken op het gebied van spreken in het openbaar en management. Bij dit laatste is het van belang dat studenten zowel met productiewaarden als klantenwensen overweg kunnen. Na je propedeuse kun je een specialisatie kiezen. Je kunt je specialiseren in o.a. biotechnologie (toepassen van kennis over micro-organismen), kwaliteitszorg (de bewaking van de kwaliteit van grondstof tot eindproduct), productontwikkeling (met kennis inspringen op de wensen van de klant), procesontwikkeling (na de ontwikkeling van een product dit klaar maken voor de productie) en marketing (trends opmerken).

Vakken

  • biologie
  • grondstoffen en eindproducten
  • voedingsleer
  • levensmiddelenmicrobiologie
  • procestechnologie
  • kwaliteitsbeheer
  • productietechnologie
  • meet- en regeltechniek
  • levensmiddelenchemie
  • marketing

Een voorbeeld van een specialisatie die je in het vierde jaar kunt volgen is Voeding en Management.

Toelatingseisen

Profielen havo-diploma: E&M met wiskunde A en scheikunde, N&G, N&T.
Profielen vwo-diploma: N&G, N&T, E&M wiskunde A en scheikunde.
Een relevante mbo-opleiding (niveau 4) met voldoende wiskunde en scheikunde.

Toekomstmogelijkheden

Je kunt gaan werken als verkoper en aanspreekpunt voor de klant: met technische kennis kan de klant geadviseerd worden. Ook het optimaliseren van productieprocessen en het uitvoeren van kwaliteitsbewaking behoort tot de mogelijkheden. Bij de ontwikkeling van producten kan meegewerkt worden aan het optimaliseren van de verkoop- en marketingplanning. Zowel productiebedrijven, onderzoeks- of controle-instellingen als marketingbureaus zijn mogelijke werkgevers. Opdrachten waarin warenwet, milieuzaken, marktonderzoek et cetera voorkomen zijn het werkterrein van de levensmiddelentechnoloog. Voorbeelden van actuele activiteiten zijn het bedenken van nieuwe toetjes voor een voedingsmiddelenproducent, of de coördinatie van de marketing rond een nieuw product.

Duur

Deze opleiding duurt 4 jaar.




Open dagen (2)
Steden (4)
StadLand
Den BoschNederland
LeeuwardenNederland
LeidschendamNederland
Velp GLDNederland
Opleidingen (1)
OpleidingNiveau
Voeding & gezondheidWO Bachelor

Arbeidsmarkt

 
Percentage schoolverlaters met gunstig oordeel over aansluiting op arbeidsmarkt 76.9%
Percentage schoolverlaters met baan op zijn/haar niveau 57.7%
Percentage schoolverlaters met baan 61.5%

Overige

 
Clusternaam 0
Percentage schoolverlaters met voltijd baan 100.0%
Percentage schoolverlaters met vaste baan 43.8%
Percentage schoolverlaters dat is gaan doorstuderen 30.8%
Arbeidsmarkt Steekproef 26
Arbeidsmarkt Jaar 2011
Bron: SKI database 2013
Beroepen (1)
BeroepSector
LevensmiddelentechnoloogAgrarisch/Milieu

Informatie over
Voedingsmiddelentechnologie

Bij welke instellingen kun je Voedingsmiddelentechnologie volgen?

(6) instellingen gevonden

Wanneer zijn er open dagen voor Voedingsmiddelentechnologie?

(2) open dagen gevonden

Welke opleidingen zijn verwant aan Voedingsmiddelentechnologie?

(6) opleidingen gevonden

In welke steden kun je Voedingsmiddelentechnologie volgen?

(4) steden gevonden

Welke aansluitende opleidingen kun je volgen?

(1) opleiding gevonden

Informatie over de kwalititeit van de opleiding Voedingsmiddelentechnologie

Wat kun je worden met Voedingsmiddelentechnologie?

(1) beroepen gevonden

Uitgebreide omschrijving van deze opleiding bij:
Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...