Elektro- & informatietechniek

WO Bachelor

Algemene informatie

Als elektro- & informatie ingenieur kun je een bijdrage leveren aan de enorme invloed van techniek op onze maatschappij. Daarbij kun je denken aan de steeds verdergaande industriële ontwikkeling van chips maar ook aan het milieu en de duurzaamheid en conservering daarvan. Het samenspel tussen hard- en software staat centraal in dit vakgebied. Een voorbeeld is de energievoorziening, die steeds zuiniger zal moeten worden en steeds beter gebruik zal moeten maken van de infrastructuur. Maar ook bij de ontwikkeling van tastbare consumentenproducten wordt gebruik gemaakt van elektro- en informatietechniek. Denk aan digitale apparatuur, aan de PC en de magnetron.

Deze opleiding is bijzonder actueel. Door de toenemende rol van informatie- en communicatietechnologie zal steeds betere en vernuftiger hard- en software worden ontwikkeld. Als ingenieur elektro- en informatietechniek ben je betrokken bij de ontwikkeling daarvan. In het eerste jaar maak je kennis met een aantal hoofdvakken die in het tweede en derde jaar verder worden uitgediept. Daarnaast neem je deel aan (ontwerp)projecten. Je zoekt dan oplossingen voor een probleem waarbij je (met je werkgroepje) het hele ontwerpproces doorloopt. De terminologie die je kent uit de theorie leer je zo toepassen, evenals praktische vaardigheden zoals rapporteren en presenteren. In het derde jaar neem je deel aan een aantal multidisciplinaire projecten. Je werkt dan samen met studenten van andere technische opleidingen waardoor je leert hoe elektro- en informatietechniek toepasbaar is in concrete technische omgevingen.

Vakken
Elektrotechniek, informatietechniek, informatietheorie, elektronica, computerarchitectuur, wiskunde, energietechniek, signaalanalyse, telecommunicatie.

Toelatingseisen

Vwo-profielen: C&M met wiskunde B1,2 en natuurkunde 1,2; E&M met wiskunde B1,2 en natuurkunde 1,2, N&G, N&T.

Vwo oude stijl: diploma met wiskunde B en natuurkunde in het eindexamenpakket.

Toekomstmogelijkheden

Je kunt de bacheloropleiding vervolgen met de master Electrical Engineering and Information Technology. Specialisaties van deze masteropleiding zijn telecommunicatie, computertechniek, elektronica, elektrische meet- en besturingssystemen en energietechniek.

Afgestudeerden kunnen bijvoorbeeld aan de slag als onderzoeksmedewerker, ontwikkelingsingenieur, projectleider of manager bij grote industrieën en bij de overheid.

Je kunt dit soort werk onder andere doen bij energiebedrijven. Kijk voor meer informatie over de energiesector op WATT? - werken in de energie.

Duur

Deze opleiding duurt 3 jaar.
Instellingen (0)
InstellingStadBeoordeling
Open dagen (0)
DatumOpen dag
Opleidingen (5)
Steden (0)
StadLand
Opleidingen (1)
OpleidingNiveau
Electrical engineeringWO Master
Geen kwaliteits gegevens beschikbaar
Beroepen (4)
BeroepSector
BesturingstechnicusTechniek
ElektrotechnicusTechniek
ManagerEconomie/Handel/Management
TelematicatechnicusTechniek

Informatie over
Elektro- & informatietechniek

Welke opleidingen zijn verwant aan Elektro- & informatietechniek?

(5) opleidingen gevonden

Welke aansluitende opleidingen kun je volgen?

(1) opleiding gevonden

Wat kun je worden met Elektro- & informatietechniek?

(4) beroepen gevonden

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...