Talen & culturen van Indiaans-Amerika

WO Bachelor

Algemene informatie

Deze opleiding richt zich op een ingewikkelde cultuurgeschiedenis en op complexe samenlevingsvormen. Bovendien krijg je onderwijs in talen die sterk afwijken van de ons vertrouwde talen. Dit gaat voor studenten vaak ten koste van sterk gekoesterde idealen en ideeen. Door de eeuwen heen hebben de Indiaanse -ook vaak inheemse genoemd-, culturen het Europese en Noord-Amerikaanse publiek gefascineerd. Maar het kolonialisme heeft zijn sporen duidelijk achtergelaten. Er zijn ontzettend veel studies over de Indiaanse culturen die meer zeggen over de standpunten, belangen en wensen van de auteurs dan over de Indianen.

En nog steeds blijkt de ideologische ballast uit het verleden in heel wat beschouwingen over de Indiaanse wereld aanwezig.In de opleiding Talen en culturen van Indiaans-Amerika worden op wetenschappelijke wijze, aan de hand van onderzoek en geschiedkundige bronnen, de verschillende culturen beschouwd. De opleiding omvat een belangrijk onderdeel taalverwerving. Alleen door kennis van de talen van de verschillende Indiaanse volken is het echt mogelijk om door te dringen in hun culturele erfgoed en denkwereld. Je kunt kiezen uit drie talen: het Quechua, het Nahuatl (Azteeks), het Caribische Trio en het Yucateekse Maya. Behalve talen krijg je ook te maken met vakken over de geografie, mensenrechten, archeologie en taalkunde van Mesoamerika, het Andesgebied en de Caribische regio.

Vakken

- Eerste Indiaanse taal en literatuur
- Indiaanse teksten
- Iconografie
- Schrift
- Etnohistorie
- Ontwikkeling
- Mensenrechten

Toelatingseisen

Vwo-profielen: C&M, E&M, N&G, N&T
Vwo-diploma zonder verplicht vakkenpakket

Toekomstmogelijkheden

Als afgestudeerde kun je je studie voortzetten middels een masteropleiding. Maar je kunt natuurlijk na je bachelor al direct aan de slag. Je vindt afgestudeerden meestal in een functie buiten hun vakgebied. Het aantal plaatsen in musea, aan universiteiten en instanties die zich met ontwikkelingssamenwerking bezighouden, is namelijk beperkt. Je zult begrijpen dat je als bachelor in een lagere functie start dan wanneer je je masteropleiding hebt afgerond.

Duur

Deze opleiding duurt 3 jaar.

Instellingen (0)
InstellingStadBeoordeling
Open dagen (0)
DatumOpen dag
Steden (0)
StadLand
Opleidingen (1)
OpleidingNiveau
Talen & culturen van indiaans amerikaWO Master
Geen kwaliteits gegevens beschikbaar
Beroepen (2)
BeroepSector
OntwikkelingshulpverlenerSociale gezondheidszorg
MuseummedewerkerOnderwijs en Wetenschappen

Informatie over
Talen & culturen van Indiaans-Amerika

Welke opleidingen zijn verwant aan Talen & culturen van Indiaans-Amerika?

(8) opleidingen gevonden

Welke aansluitende opleidingen kun je volgen?

(1) opleiding gevonden

Wat kun je worden met Talen & culturen van Indiaans-Amerika?

(2) beroepen gevonden

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...