Ecology

WO Master

Algemene informatie

De ecologie bestudeert het gedrag van planten en dieren. Deze kennis is van essentieel belang voor de instandhouding van biodiversiteit en het bestrijden van vervuiling en het broeikaseffect. De ecologie houdt zich bezig met uiteenlopende onderwerpen, je kunt je tijdens de master al specialiseren. Je kunt bijvoorbeeld het belang van genetische variatie onderzoeken: hoe leidt genetische variatie en natuurlijke selectie tot reproductieve systemen, tot adaptatie van organismen aan hun milieu en tot vorming van nieuwe soorten? Of je bestudeert gedrag als product van evolutie, denk daarbij aan de timing van voortplanting, de keuze van een partner en het tijdstip en de route van de vogeltrek.

Je kunt je ook richten op factoren die de kans op uitsterven beïnvloeden, zoals genetische structuur, demografie, dynamiek van de verspreiding enzovoort. Of je bestudeert de gevolgen van interactie tussen individuen die in hetzelfde gebied wonen, zoals fysiologische aanpassingen en beperkingen, competitie, begrazing, predatie en successie. De voertaal tijdens deze master is grotendeels Engels.

Rijksuniversiteit Groningen Tijdens de masteropleiding doe je een of twee zelfstandige onderzoeken onder begeleiding van onderzoekers van het onderzoeksinstituut Centre for Ecological and Evolutionary Studies (CEES). Je kunt kiezen uit de richtingen: evolutionaire ecologie & genetica, gedragsecologie, conservation biology en community ecology.

Vrije Universiteit Amsterdam Je kiest drie verplichte vakken (die kunnen per jaar wisselen), daarnaast is er een vrije keuzeruimte.

Toelatingseisen

De minimale toelatingseisen die de universiteiten stellen, zijn:

Wo
BSc Biologie, soms met aanvullende eisen.
Toelating met andere relevante wo-bachelor wordt bepaald door een examencommissie.

Hbo
Voor hbo-bachelors is een schakelprogramma ontwikkeld. Informeer hiervoor bij de instelling van je keuze.

De toelatingseisen kunnen verschillen per instelling. Informeer bij de instelling van je keuze naar de precieze toelatingseisen.

Toekomstmogelijkheden

Veel ecologen werken als wetenschappelijk medewerker bij een universiteit of instelling voor toepassingsgericht onderzoek. Je kunt ook een baan vinden als projectmedewerker, adviseur of beleidsmedewerker. Je kunt gaan werken in het bedrijfsleven, bij de overheid of in het onderwijs. Ook banen buiten Nederland liggen binnen je bereik.

Duur

Deze opleiding duurt 2 jaar.

Instellingen (1)
Open dagen (0)
DatumOpen dag
Opleidingen (5)
Steden (1)
StadLand
AmsterdamNederland
Opleidingen (0)
OpleidingNiveau
Geen kwaliteits gegevens beschikbaar
Beroepen (3)
BeroepSector
ProjectleiderEconomie/Handel/Management
BeleidsadviseurEconomie/Handel/Management
OnderzoekerOnderwijs en Wetenschappen

Informatie over
Ecology

Bij welke instellingen kun je Ecology volgen?

(1) instellingen gevonden

Welke opleidingen zijn verwant aan Ecology?

(5) opleidingen gevonden

In welke steden kun je Ecology volgen?

(1) steden gevonden

Wat kun je worden met Ecology?

(3) beroepen gevonden

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...