Algemene informatie
Tijdens de universitaire Master Culturele geografie staat de relatie tussen mens en plaats centraal. Je probeert te achterhalen wat verschillende plaatsen voor mensen uit verschillende samenlevingen betekenen en op welke manieren mensen met die plaatsen omgaan. Je besteedt vooral veel aandacht aan de veranderingen in de relatie mens-plaats.
Tijdens de opleiding Culturele geografie houd je je bezig met het vraagstuk van integratie (globalisering) en differentiatie (localisering). Daarnaast komen met name de betekenis van en de omgang met zowel de gebouwde als de natuurlijke omgeving aan de orde. Het verrichten van veldwerk maakt ook deel uit van het programma.
Toelatingseisen
De Rijksuniversiteit Groningen stelt minimaal de volgende toelatingseisen:
Wo
BA sociale geografie
BA planologie
Een andere wo-bachelor, op voorwaarde dat je het minorprogramma sociale geografie & planologie hebt gevolgd.
Hbo
Instroom vanuit een relevante hbo-bachelor is mogelijk, mits een speciaal hiervoor ontwikkeld schakelprogramma van een jaar wordt gevolgd.
Toekomstmogelijkheden
Met een afgeronde Master culturele geografie kun je aan de slag bij een gemeente, provincie, organisatie voor stedelijk beheer of consultancybureau. Maar je kunt ook werk vinden in het onderwijs of in het toerisme of je toeleggen op het verrichten van onderzoek.
Duur
Deze opleiding duurt 1 jaar.