Economics & informatics

WO Master

Algemene informatie

Deze masteropleiding bestudeert de toepassing van informatica op diverse economische vakgebieden. Je combineert een opleiding in de ICT met het aanleren van economische vaardigheden. Als ICT’er ben je in staat om computertoepassingen te ontwerpen voor management, en het beheersen en besturen van organisaties.

Als econoom ben je in staat om economische concepten en inzichten te verklaren en te vertalen in informatica modellen. Afhankelijk van de gekozen specialisatie houd je je bezig met de analyse van complexe economische vraagstukken op kwantitatief gebied. Je maakt gebruik van technieken uit de informatica om kwantitatieve modellen te ontwerpen voor de verwerking van gegevens, informatie en kennis met behulp van wiskundige, logische, procedurele en andere intelligente processen. Of je kunt je verdiepen in complexe economische vraagstukken die samenhangen met de opkomst van ICT.

Je onderzoekt welke waarde moderne ICT technologie kan hebben voor de operationele processen in een organisatie en je taxeert de waarde van managementinformatiesystemen.

Erasmus Universiteit Rotterdam
De EUR kent de volgende specialisaties: computational economics en economics & ICT. De voertaal van de opleiding is in eerste instantie Nederlands. Op termijn zal het onderwijs waarschijnlijk in het Engels gegeven worden

Toelatingseisen

De minimale toelatingseisen die de EUR stelt, zijn:

Wo
BSc informatics & economics
BSc econometrie
BSc informatica
BSc engineering
BSc business economics & ICT
BSc graad in een vergelijkbaar vakgebied
Een andere wo-bacheloropleiding, op voorwaarde dat je voldoende kennis hebt van programmeren, artificial & computational intelligence en van economie.

Hbo
Voor hbo-bachelors is een schakelprogramma ontwikkeld.

Toekomstmogelijkheden

Informatici zullen leiding geven aan projecten waarin softwaresystemen ontwikkeld worden. Automatiseringsbedrijven en softwarehouses zijn hierbij voor de hand liggende werkgevers. Ook kunnen I&E’ers goed terecht bij grote bedrijven met een eigen automatiseringsafdeling, zoals multinationals, banken en verzekeringsmaatschappijen.

Duur

Deze opleiding duurt 1 jaar.

Instellingen (0)
InstellingStadBeoordeling
Open dagen (0)
DatumOpen dag
Steden (0)
StadLand
Opleidingen (0)
OpleidingNiveau
Geen kwaliteits gegevens beschikbaar
Beroepen (2)
BeroepSector
EconoomEconomie/Handel/Management
Management-informaticusEconomie/Handel/Management

Informatie over
Economics & informatics

Welke opleidingen zijn verwant aan Economics & informatics?

(6) opleidingen gevonden

Wat kun je worden met Economics & informatics?

(2) beroepen gevonden

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...