Biologie

WO Master

Algemene informatie

Tijdens de Master Biologie vergroot je je kennis, inzicht en praktische vaardigheden op natuurwetenschappelijk - met name biologisch – terrein. Alle aspecten van leven, de natuurlijke omgeving, het milieu en de rol van de mens komen aan de orde. Je houdt je onder andere bezig met het ophelderen van het genoom en het kloneren van organismen. Ook de problematiek door de opwarming van de aarde en CO2-uitstoot staan centraal, en de verdroging en verzuring van het land. Daarnaast is er veel aandacht voor het behoud van de biodiversiteit op aarde, water- en bodemverontreiniging en het ecologisch verantwoord inrichten van natuurgebieden. Het onderzoek kan variëren van onderzoek in open (natuur-)gebieden tot moleculair en genetisch gericht onderzoek in laboratoria.

De Master Biologie wordt aangeboden aan de Radboud Universiteit Nijmgen, de Rijksuniversiteit Groningen, de Universiteit Leiden, de Vrije Universiteit  Amsterdam en Wageningen Universiteit.

Radboud Universiteit Nijmegen

De opleiding wordt in het Engels gegeven. De RUN biedt vijf varianten van deze master aan: management & application, communication, research, education en communication/education.

Rijksuniversiteit Groningen

Aan de Rijksuniversiteit Groningen kun je grotendeels je eigen programma samenstellen uit modules van de afzonderlijke masteropleidingen ecologie, mariene biologie, medische biologie en moleculaire biologie & biotechnologie. De RUG biedt een aparte hoofdstroom aan binnen deze master: Gedrags- en Neurowetenschappen is een aparte studie die zich richt op de verschillende factoren die invloed hebben op hersenen en gedrag van mens en dier.

Universiteit Leiden

De Universiteit Leiden biedt de volgende tien specialisaties aan: animal biology, biodiversity in time & space, evolutionary & ecological sciences, molecular plant biotechnology, molecular & cellular biology, natural products, sustainability & biodiversity, biology & science-based business, biology & communication en biology & education.

Vrije Universiteit Amsterdam

Op de Vrije Universiteit Amsterdam kun je binnen deze brede master kiezen voor een onderzoeks-, maatschappij (beleid) dan wel een communicatie of educatieprogramma. Binnen het onderzoeksprogramma kun je kiezen voor de differentiaties: cell biology, plant science, ecology en brain & behavior.

Wageningen Universiteit

Je kunt kiezen uit de volgende specialisaties: celbiologie, plantenbiologie, dierbiologie, ecologie & biodiversiteit en theoretische biologie.

Toelatingseisen

De minimale toelatingseisen die de universiteiten stellen, zijn:

Wo
BSc Biologie
Toelating met verwante wo-bachelors wordt bepaald door een examencommissie.

Hbo
Voor hbo-bachelors in een relevante richting gelden aanvullende voorwaarden en/of is een schakelprogramma ontwikkeld.

De toelatingseisen kunnen verschillen per instelling. Informeer bij de instelling van je keuze naar de precieze toelatingseisen.

Toekomstmogelijkheden

Met een afgeronde master Biologie kun je, afhankelijk van het programma dat je gevolgd hebt, gaan werken aan een universiteit, in het bedrijfsleven maar ook als wetenschapsjournalist, docent, beleidsmedewerker overheid of voorlichter.

Duur

Deze opleiding duurt 2 jaar.

Open dagen (1)
DatumOpen dag
09-09-2018Infobeurs
KU Leuven - Leuven
Opleidingen (5)
OpleidingNiveau
Leraar vo 1e graad biologieWO Master
BiologieWO Master
Evolutionary biologyWO Master
Medische biologieWO Master
Mariene biologieWO Master
Steden (3)
StadLand
AntwerpenBelgië
BrusselBelgië
LeuvenBelgië
Opleidingen (0)
OpleidingNiveau
Geen kwaliteits gegevens beschikbaar
Beroepen (3)
BeroepSector
OnderzoekerOnderwijs en Wetenschappen
Leraar biologieOnderwijs en Wetenschappen
BioloogAgrarisch/Milieu

Informatie over
Biologie

Bij welke instellingen kun je Biologie volgen?

(3) instellingen gevonden

Wanneer zijn er open dagen voor Biologie?

(1) open dagen gevonden

Welke opleidingen zijn verwant aan Biologie?

(5) opleidingen gevonden

In welke steden kun je Biologie volgen?

(3) steden gevonden

Wat kun je worden met Biologie?

(3) beroepen gevonden

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...