Food technology

WO Master

Algemene informatie

De master richt zich op alle aspecten van de levensmiddelentechnologie. Aangezien dit een zeer breed gebied is, kent de opleiding verschillende specialisaties: productfunctionaliteit, procesontwerpen, productontwerpen, levensmiddelenbiotechnologie, levensmiddeleninnovatie & management, zuivelkunde en European masters in food studies.

De laatste is een Europese specialisatie met een beperkt aantal plaatsen. Afhankelijk van je specialisatie verdiep je je in bepaalde aspecten van de levensmiddelentechnologie. Je ontdekt bijvoorbeeld uit welke componenten levensmiddelen en ingrediënten bestaan en wat hun eigenschappen zijn. Je bestudeert de structuur van een levensmiddel en hoe veranderingen hun functie beïnvloeden. Of je verdiept je in het productieproces van levensmiddelen en alles wat daarbij komt kijken: van controle tot kwaliteit en houdbaarheid. Ook kun je kiezen je te richten op het ontwerpen van nieuwe levensmiddelen of het bestuderen van de daarbij betrokken processen en mechanismen.

Deze master wordt aangeboden door de Wageningen Universiteit en wordt in het Engels gegeven.

Toelatingseisen

De Wageningen Universiteit stelt de volgende toelatingseisen:
Wo
BSc Levensmiddelentechnologie
Andere wo-bachelors hebben toegang onder bepaalde voorwaarden.

Hbo
Verwante hbo-bachelors hebben toegang onder bepaalde voorwaarden.

Toekomstmogelijkheden

Afhankelijk van je specialisatie kom je terecht bij levensmiddelfabrikanten, in de zuivelindustrie of bij bedrijven die zich bezighouden met het ontwikkelen van nieuwe producten.

Duur

Deze opleiding duurt 2 jaar.

Instellingen (2)
Open dagen (2)
DatumOpen dag
25-02-2018Infobeurs
KU Leuven - Leuven
09-09-2018Infobeurs
KU Leuven - Leuven
Opleidingen (4)
Steden (2)
StadLand
LeuvenBelgië
WageningenNederland
Opleidingen (0)
OpleidingNiveau

Arbeidsmarkt

 
Percentage schoolverlaters met gunstig oordeel over aansluiting op arbeidsmarkt 84.4%
Percentage schoolverlaters met baan op zijn/haar niveau 72.8%
Percentage schoolverlaters met baan 97.3%

Overige

 
Clusternaam 0
Percentage schoolverlaters met voltijd baan 89.1%
Percentage schoolverlaters met vaste baan 88.4%
Percentage schoolverlaters dat is gaan doorstuderen 2.0%
Arbeidsmarkt Steekproef 147
Arbeidsmarkt Jaar 2011
Bron: SKI database 2013
Beroepen (2)

Informatie over
Food technology

Bij welke instellingen kun je Food technology volgen?

(2) instellingen gevonden

Wanneer zijn er open dagen voor Food technology?

(2) open dagen gevonden

Welke opleidingen zijn verwant aan Food technology?

(4) opleidingen gevonden

In welke steden kun je Food technology volgen?

(2) steden gevonden

Informatie over de kwalititeit van de opleiding Food technology

Wat kun je worden met Food technology?

(2) beroepen gevonden

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...