Informatica

WO Master

Algemene informatie

Je maakt kennis met de nieuwste technologieën en toepassingen en je leert nieuwe technieken en systemen gebruiken. Je verdiept je vooral in technieken die het ontwikkelen van betrouwbare software ondersteunen, zoals manieren om heel nauwkeurig de eisen en randvoorwaarden voor een softwaresysteem te analyseren en vast te leggen, nieuwe programmeer- en ontwikkelmethoden die minder foutgevoelig zijn.

Radboud Universiteit Nijmegen

Aan de RUN worden vier mastervarianten aangeboden. De onderzoeksvariant richt zich op fundamenteel of toepassingsgericht onderzoek. De management en toepassing variant koppelt informaticakennis aan managementvaardigheden. De educatievariant leidt je op tot informaticadocent. De communicatievariant volg je als je je wilt voorbereiden op een communicatie-functie, bijvoorbeeld in de pr of wetenschapsvoorlichting. De RUN kent de volgende specialisaties: informatiesystemen, softwareconstructie, embedded systems, security, kunstmatige intelligentie en grondslagen.

Transnationale Universiteit Limburg

De TUL biedt vanaf september 2005 drie masterprogramma’s aan: databases,multimedia en human-computer interaction. Deze masteropleidingen kunnen ook als duale variant gevolgd worden. Het programma duurt dan maximaal 1 jaar langer.

In het masterprogramma databases leer je omgaan met steeds groter wordende hoeveelheden gegevens. Je maakt kennis met allerlei databasesystemen en je leert werken met geavanceerde database-managementsystemen. Naast databasevakken komen ook interdisciplinaire toepassingsgebieden zoals bio-informatica aan bod, en krijg je ook een fundamentele vorming in de informatica mee. In het programma multimedia kun je je verdiepen in technische aspecten van de individuele media zoals computer graphics en animatie. Ook maak je kennis met het programmeren van geïntegreerde multimediatoepassingen via o.a. telecommunicatie en telematica, en computernetwerken.

De toepassingsdomeinen van multimedia zijn zeer divers: web sites die gebruik maken van geavanceerde internettechnologie, 2D- en 3D-toepassingen van computer graphics en computeranimatie, computer games, mobiele toepassingen, enzovoorts. In human-computer interaction wordt aandacht geschonken aan alle aspecten van de interactie tussen een menselijke gebruiker en een computergebaseerd systeem. Zowel het ontwerpen van gebruiksvriendelijke user interfaces als het realiseren van dergelijke interfaces met minimale inspanningen behoren tot het werkveld. Je vergroot je technisch-wetenschappelijke informatica¬kennis en vult deze kennis aan met een basiskennis van humane vakken om inzicht te krijgen in de manier waarop mensen met computersystemen werken.

Toelatingseisen

De minimale toelatingseisen die universiteiten stellen, zijn: Wo BSc informatica BSc kennistechnologie BSc ICT Hbo Voor hbo-bachelors informatica of technische informatica is een schakelprogramma van een half jaar ontwikkeld. De toelatingseisen verschillen per universiteit en per specialisatie. Informeer bij de instelling van je keuze naar de precieze toelatingseisen.

Toekomstmogelijkheden

Deze masteropleiding leidt je op tot informaticaspecialist.

Duur

Deze opleiding duurt 2 jaar.
Open dagen (0)
DatumOpen dag
Steden (5)
StadLand
AntwerpenBelgië
HasseltNederland
MaastrichtNederland
NijmegenNederland
UtrechtNederland
Opleidingen (0)
OpleidingNiveau

Arbeidsmarkt

 
Percentage schoolverlaters met gunstig oordeel over aansluiting op arbeidsmarkt 93.2%
Percentage schoolverlaters met baan op zijn/haar niveau 61.0%
Percentage schoolverlaters met baan 96.6%

Overige

 
Clusternaam 0
Percentage schoolverlaters met voltijd baan 91.5%
Percentage schoolverlaters met vaste baan 86.4%
Arbeidsmarkt Steekproef 59
Arbeidsmarkt Jaar 2011
Bron: SKI database 2013
Beroepen (4)
BeroepSector
SysteembeheerderTechniek
Systeemontwerper/programmeurTechniek
ProgrammeurTechniek
InformatietechnicusTechniek

Informatie over
Informatica

Bij welke instellingen kun je Informatica volgen?

(5) instellingen gevonden

Welke opleidingen zijn verwant aan Informatica?

(5) opleidingen gevonden

In welke steden kun je Informatica volgen?

(5) steden gevonden

Informatie over de kwalititeit van de opleiding Informatica

Wat kun je worden met Informatica?

(4) beroepen gevonden

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...