Technische bedrijfskunde

WO Master

Algemene informatie

In deze masteropleiding ga je dieper in op zowel de technische aspecten als op op de wetenschappelijke kant van de technische bedrijfskunde. Bedrijfskunde gaat over het besturen van organisaties. Je hebt daarbij niet alleen te maken met management op de korte termijn (‘case management’), maar ook met het uitzetten van de richting van het bedrijf voor de toekomst (‘strategisch management’). Als bedrijfskundige word jij opgeleid om met verschillende brillen te kijken naar verschillende situaties in bedrijven vanuit verschillende invalshoeken (personeelsmanagement, financieel management, productiemanagement etc). Je volgt bedrijfskundige vakken als financieel management en accounting, bestuurlijke informatiekunde, strategisch management en bedrijfsrecht. In het tweede jaar van de masteropleiding vertaal je de kennis en inzichten die je hebt opgedaan in een technisch wetenschappelijk ontwerp. Dit ontwerp maakt deel uit van je afstudeeropdracht.

 

Toelatingseisen

De minimale toelatingseisen die universiteiten stellen, zijn: Wo BSc technische bedrijfskunde Hbo Instroom vanuit een relevante hbo-bachelor is in principe mogelijk, mits een speciaal hiervoor ontwikkeld schakelprogramma van een jaar wordt gevolgd. Zo’n programma wordt door de meeste universiteiten aangeboden.

Toekomstmogelijkheden

De master technische bedrijfskunde bereidt je voor op een functie in het management van organisaties waarin technologie een belangrijke rol speelt.

Duur

Deze opleiding duurt 2 jaar.
Instellingen (0)
InstellingStadBeoordeling
Open dagen (0)
DatumOpen dag
Steden (0)
StadLand
Opleidingen (0)
OpleidingNiveau
Geen kwaliteits gegevens beschikbaar
Beroepen (3)
BeroepSector
Technisch in-/verkoperEconomie/Handel/Management
ManagerEconomie/Handel/Management
Commerciëel-informaticusEconomie/Handel/Management

Informatie over
Technische bedrijfskunde

Welke opleidingen zijn verwant aan Technische bedrijfskunde?

(5) opleidingen gevonden

Wat kun je worden met Technische bedrijfskunde?

(3) beroepen gevonden

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...