Oriëntatiejaar landmacht

MBO Niveau 2

Algemene informatie

In het oriëntatiejaar krijg je zicht op de diverse onderdelen en functies binnen de Koninklijke Landmacht. Je krijgt een kijk op de taken van de landmacht en de organisatie daarvan. Tijdens dit oriëntatiejaar probeer je zo veel mogelijk over de landmacht te leren. Van oefeningen tot bivakkeren. Daarnaast volg je ook lessen en leer je militaire vaardigheden aan.

Naast de militaire aspecten word je in het oriëntatiejaar ook opgeleid voor een bepaalde beroepsrichting, inclusief stages. Zo bestaat de mogelijkheid om diploma´s of deelcertificaten te behalen in de techniek, administratie, logistiek, facilitaire dienstverlening, of de beveiliging. De lesstof is veelzijdig. Het bevat onder andere sociale vaardigheden, assertiviteitstraining, sportgezondheidskunde, militair sporten, sociale en communicatieve vaardigheden, excursies en beroepsoriëntatie.

Toelatingseisen

Je hebt de Nederlandse nationaliteit. Je bent op 1 oktober van het komend studiejaar minimaal 16 jaar. Je bent gezond van geest en lichaam. Je hebt voldoende taal- en rekenvaardigheid nodig. De toelating is onder meer afhankelijk van een selectie en keuring die je moet doorlopen bij het Selectie- en Keuringscentrum in Amsterdam.

Toekomstmogelijkheden

Als je het jaar succesvol hebt afgerond, kun je aangesteld worden als beroepsmilitair binnen de Koninlijke Landmacht. Welke functie je kunt vervullen is afhankelijk van interesse en mogelijkheden. Verwante opleidingen: Koninklijke Militaire School Koninklijke Militaire Academie Doorstuderen: Na je aanstelling kun je opleidingen volgen voor de functie die je uitoefent, of extra opleidingen volgen voor andere vaardigheden. Je kunt diploma’s behalen die ook in de burgermaatschappij waarde hebben.

Duur

Deze opleiding duurt 1 jaar.

Instellingen (1)
Open dagen (0)
DatumOpen dag
Opleidingen (4)
OpleidingNiveau
MatroosMBO Niveau 2
SurveillantMBO Niveau 2
Beveiliger MBO Niveau 2
Vrede & veiligheid MBO Niveau 2
Steden (0)
StadLand
Opleidingen (0)
OpleidingNiveau
Geen kwaliteits gegevens beschikbaar
Beroepen (2)
BeroepSector
Soldaat/ Korporaal bij de Koninklijke LandmachtKrijgsmacht en Politie
Beroepsmilitair koninklijke landmachtKrijgsmacht en Politie

Informatie over
Oriëntatiejaar landmacht

Bij welke instellingen kun je Oriëntatiejaar landmacht volgen?

(1) instellingen gevonden

Welke opleidingen zijn verwant aan Oriëntatiejaar landmacht?

(4) opleidingen gevonden

Wat kun je worden met Oriëntatiejaar landmacht?

(2) beroepen gevonden

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...