Leraar vo 1e graad filosofie & educatie

WO Master

Algemene informatie

Met een educatieve master kun je een eerstegraads onderwijsbevoegdheid halen in een bepaald vakgebied, in dit geval filosofie. Dat betekent dat je les kunt geven in alle niveaus van het voortgezet onderwijs en in het hoger beroepsonderwijs. Er wordt tijdens de opleiding aandacht besteed aan zowel het verdiepen van vakinhoudelijke kennis als het aanleren van didactische vaardigheden. Het eerste jaar bestaat uit een vakinhoudelijk programma dat wordt verzorgd door de betreffende faculteit. Tijdens het tweede jaar ligt de nadruk vooral op het didactische deel. Je volgt colleges aan een interfacultair instituut en doet kennis op en leert vaardigheden aan die van belang zijn voor het beroep van docent. Je bestudeert aspecten zoals interactie in de klas, omgang met adolescenten en kenmerken van de schoolorganisatie en -cultuur. Om praktijkervaring op te doen, loop je een groot deel van de opleiding stage bij een onderwijsinstelling.

Rijksuniversiteit Groningen

Het vakinhoudelijke programma wordt verzorgd door de RUG. Het Universitair Onderwijs Centrum Groningen (UOCG) verzorgt het didactische deel.

Toelatingseisen

De minimale toelatingseisen die de RUG stelt, zijn:

Wo
Bachelor wijsbegeerte

Hbo
Instroom vanuit een relevante hbo-bachelor is in principe mogelijk mits je een speciaal hiervoor ontwikkeld schakelprogramma volgt.

Om te worden toegelaten tot een educatieve master, moet je tijdens je bachelor al één of meer onderwijsgeoriënteerde vakken gevolgd hebben De toelatingseisen kunnen verschillen per instelling. Informeer bij de instelling van je keuze naar de precieze toelatingseisen.

Toekomstmogelijkheden

Je wordt doorgaans docent op een middelbare school. Eventueel kun je doorstromen naar het hbo en de universiteit. De opleiding is ook een goede voorbereiding op andere functies in de educatieve sector.

Duur

Deze opleiding duurt 2 jaar.

Instellingen (1)
Open dagen (0)
DatumOpen dag
Opleidingen (5)
Steden (1)
StadLand
GroningenNederland
Opleidingen (0)
OpleidingNiveau
Geen kwaliteits gegevens beschikbaar
Beroepen (0)
BeroepSector

Informatie over
Leraar vo 1e graad filosofie & educatie

Bij welke instellingen kun je Leraar vo 1e graad filosofie & educatie volgen?

(1) instellingen gevonden

Welke opleidingen zijn verwant aan Leraar vo 1e graad filosofie & educatie?

(5) opleidingen gevonden

In welke steden kun je Leraar vo 1e graad filosofie & educatie volgen?

(1) steden gevonden

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...