Wetenschap van zorg & zorginnovaties

WO Master

Algemene informatie

In dit masterprogramma benader je de gezondheidszorg vanuit medisch, biologisch, gedragswetenschappelijk, innovatiewetenschappelijk, en epidemiologisch perspectief. Je bestudeert veranderingen in de gezondheidszorg en je onderzoekt wat er nodig is om een kwalitatief hoogstaande en doelmatige (patiënten)zorg aan te bieden.

Het evalueren van de (inter)disciplinaire samenhang en kwaliteit van het complexe zorgaanbod en het creëren van condities voor het invoeren van dat zorgaanbod zijn hiervoor een voorwaarde. Tijdens de studie Wetenschap van zorg & zorginnovaties leer je wetenschappelijke kennis en onderzoek toe te passen om de kwaliteit en doelmatigheid van de zorgverlening te kunnen verbeteren. Binnen de brede context van de gezondheidszorg van onder andere artsen, verpleegkundigen, fysiotherapeuten, logopedisten, diëtisten en andere beroepsgroepen werk je samen aan een optimaal zorgaanbod voor de patienten.

Je draagt bij aan een transparante en overzichtelijke inhoud van zorgprogramma's en zorginnovaties en je schept condities voor de implementatie ervan, zowel binnen afzonderlijke als tussen samenwerkende organisaties in de gezondheidszorg.

Universiteit Utrecht

De UU zal vanaf september 2005 drie nieuwe masters op het gebied van wetenschap van zorg en zorginnovatie aanbieden: verplegingswetenschap, fysiotherapiewetenschap en logopediewetenschap.

Toelatingseisen

De UU stelt de volgende toelatingseisen:
Wo
Wo-bachelor van een (bio)medische of sociaal-wetenschappelijke opleiding met een minor gericht op de gezondheidswetenschappen

Hbo
Voor hbo-bachelors van een gezondheidszorg- of aanverwante opleiding (zoals Verpleegkunde, Logopedie en Fysiotherapie) is een schakelprogramma ontwikkeld.

Duur

Deze opleiding duurt 2 jaar.

Instellingen (0)
InstellingStadBeoordeling
Open dagen (0)
DatumOpen dag
Opleidingen (3)
OpleidingNiveau
Arts - klinisch onderzoekerWO Master
Master ZorgmanagementWO Master
Zorg, ethiek & beleidWO Master
Steden (0)
StadLand
Opleidingen (0)
OpleidingNiveau
Geen kwaliteits gegevens beschikbaar
Beroepen (2)
BeroepSector
GezondheidswetenschapperOnderwijs en Wetenschappen
OnderzoekerOnderwijs en Wetenschappen

Informatie over
Wetenschap van zorg & zorginnovaties

Welke opleidingen zijn verwant aan Wetenschap van zorg & zorginnovaties?

(3) opleidingen gevonden

Wat kun je worden met Wetenschap van zorg & zorginnovaties?

(2) beroepen gevonden

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...