Master in management & ICT (MBA)

HBO Master

Algemene informatie

Deze masteropleiding is een deeltijdstudie die wordt afgesloten met het wettelijk erkende mastergetuigschrift. De opleiding is sterk branchegericht en is vooral bedoeld voor hen die al op managementniveau werkzaam zijn in de ICT- of e-business. De volledige opleiding bestaat uit vijf masterclasses en een thesis. Iedere afzonderlijke masterclass levert een masterclasscertificaat op. Naast onderwijs door professionals uit de praktijk, vraagt deze opleiding veel zelfstudie. Studenten die de volledige opleiding volgen, worden begeleid door een professionele coach.

Er zijn vier afstudeerrichtingen.

  • Master in ICT Bedrijfskunde: Deze specialisatie is vooral gericht op het aanwenden'van informatiemanagement voor het functioneren van de organisatie. Kennismanagement speelt hierbij een belangrijke rol.
  • Master in E-Business: Deze masterclass benadert ICT-onderwerpen vanuit een praktisch bedrijfskundig en gedragswetenschappelijk perspectief. De relatie tussen technologie en menselijk gedrag staat centraal.
  • Master in Programmamanagement: Deze afstudeerrichting is gericht op project- en programmamanagement. Het aspect kwaliteit speelt hierbij een centrale rol.
  • Master in Information Architecture: Deze masterclass geeft inzicht in het architectuurdenken in de informatica en het management van architectuurontwikkeling.

Na het succesvol afronden van ten minste vier masterclasses, wordt de thesis geschreven; een toetsing van opgedane kennis aan de hand van een probleemstelling. De thesis wordt voor de examencommissie verdedigd.

Afstudeerrichtingen:
- Master in ICT Bedrijfskunde
- Master in E-Business
- Master in Programmamanagement
- Master in Information Architecture

Toelatingseisen

Erkend bachelordiploma van een hbo- of wo-opleiding en drie jaar relevante werkervaring. Een intake gesprek maakt deel uit van de toelatingsprocedure. Toelating tot losse masterclasses is ook mogelijk. Informeer bij de instelling naar de voorwaarden.

Toekomstmogelijkheden

Afgestudeerden mogen de titel MBA voeren. Doorgroeien naar of binnen leidinggevende managementfuncties is mogelijk op basis van deze opleiding.

Duur

Deze opleiding duurt 2 jaar.

Instellingen (1)
Open dagen (0)
DatumOpen dag
Opleidingen (5)
Steden (1)
StadLand
Amsterdam ZuidoostNederland
Opleidingen (0)
OpleidingNiveau
Geen kwaliteits gegevens beschikbaar
Beroepen (2)
BeroepSector
ManagerEconomie/Handel/Management
ProjectleiderEconomie/Handel/Management

Informatie over
Master in management & ICT (MBA)

Bij welke instellingen kun je Master in management & ICT (MBA) volgen?

(1) instellingen gevonden

Welke opleidingen zijn verwant aan Master in management & ICT (MBA)?

(5) opleidingen gevonden

In welke steden kun je Master in management & ICT (MBA) volgen?

(1) steden gevonden

Wat kun je worden met Master in management & ICT (MBA)?

(2) beroepen gevonden

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...