Koninklijke militaire academie (KMA)

HBO Bachelor

Algemene informatie

Een officier bij de landmacht is als vakman, leider en manager direct verantwoordelijk voor een groep militairen van ongeveer 30 personen. Je werkt op het niveau van hoger leidinggevend kader.

Opbouw opleiding Koninklijke Militaire Academie

Je krijgt vakken zoals bedrijfsvoering, recht, ethiek, personeelsmanagement, Engels, internationale betrekkingen, leiderschap en management, en het primair militaire proces. Je begint met de Algemene Militaire Opleiding (AMO) waar je alle militaire basisvaardigheden leert zoals schieten, exercitie en kaartlezen. Vervolgens leer je in de algemene kader opleiding hoe je leiding moet geven aan een groep. Je krijgt kleine en grote opdrachten die je samen met je groepsgenoten moet uitvoeren. Soms onder stevige tijdsdruk. Begrippen als commandovoeringsprocedures en bevelvoering staan hierbij centraal. Na deze basisopleiding begint de algemene luitenantsopleiding die een officier van je maakt. De nadruk ligt op zelfstandigheid en het uitdiepen van leiderschapskwaliteiten.

Toelatingseisen

Havo-profielen: C&M, E&M, N&G, N&T Vwo-profielen: C&M, E&M, N&G, N&T Havo-diploma Vwo-diploma Hbo-opleiding Wo-opleiding Je hebt de Nederlandse nationaliteit. Je leeftijd ligt tussen de 17 en 32 jaar. Je bent gezond van geest en lichaam. Je bent bereid uitgezonden te worden. Afhankelijk van je vooropleiding zijn er vrijstellingen mogelijk.

Toekomstmogelijkheden

Werken: Je werkt als officier in Nederland maar ook regelmatig in het buitenland, bijvoorbeeld tijdens uitzending. Je levert een bijdrage aan vrede en veiligheid. Je kunt worden ingezet voor verdedigingstaken, maar ook bij rampenbestrijding en humanitaire hulp. Doorstuderen: Na je aanstelling kun je opleidingen volgen voor de functie die je uitoefent of extra opleidingen voor andere vaardigheden. Je kunt diploma’s behalen die ook in de burgermaatschappij waarde hebben.

Duur

Deze opleiding duurt 4 jaar.

Instellingen (1)
InstellingStadBeoordeling
Koninklijke Landmacht - KMS Banenwinkel
Open dagen (0)
DatumOpen dag
Steden (0)
StadLand
Opleidingen (0)
OpleidingNiveau
Geen kwaliteits gegevens beschikbaar
Beroepen (1)
BeroepSector
Officier landmachtKrijgsmacht en Politie

Informatie over
Koninklijke militaire academie (KMA)

Bij welke instellingen kun je Koninklijke militaire academie (KMA) volgen?

(1) instellingen gevonden

Welke opleidingen zijn verwant aan Koninklijke militaire academie (KMA)?

(6) opleidingen gevonden

Wat kun je worden met Koninklijke militaire academie (KMA)?

(1) beroepen gevonden

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...