Beroepsofficier luchtmacht (KMA)

HBO Bachelor

Algemene informatie

De Koninklijke Militaire Academie leidt op voor leidinggevende functies binnen de luchtmacht. Studenten kunnen vlieger worden of kiezen voor een functie op de grond. De opleiding valt uiteen in twee delen: een basisopleiding (KMA 1) en een afstudeerperiode (KMA 2). Tussen de twee perioden werken studenten als officier in een normale functie ongeveer twee jaar bij de luchtmacht. De studenten die kiezen voor de opleiding tot vlieger volgen in deze periode de vliegopleiding. Het eerste gedeelte leidt op tot militair, studenten doen kennis op van vraagstukken m.b.t. de krijgsmacht en de samenleving. Daarnaast verdiepen de rekruten zich in (militaire)bedrijfskunde en militaire processen. Studenten leren communicatieve vaardigheden (b.v. vergaderen) in de Nederlandse en Engelse taal. Natuurlijk wordt er veel aandacht besteed aan sport en lichamelijke training. Mogelijke specialisaties zijn bedrijfseconomische zaken, materieellogistiek en personeelszaken. Vakken: De opleiding bestaat uit modules van 9 weken, daarin komen de o.a. de volgende onderdelen aan bod:; algemeen militaire opleiding tot geoefend soldaat; algemeen militaire opleiding tot kaderniveau; militaire opleiding tot officiersniveau; militaire bedrijfskunde; krijgsmacht en samenleving, economie en financiële middelen; in de krijgsmacht; materiële middelen in de krijgsmacht; militair-bedrijfskundig onderzoek

Toelatingseisen

vwo met wiskunde A of B. Tenminste 17 jaar en maximaal 26 jaar oud zijn. De Nederlandse nationaliteit bezitten of aangevraagd hebben. Geslaagd zijn voor de medische en psychologische toelatingstest. Je kunt tevens worden toegelaten met een hbo propedeuse.

Toekomstmogelijkheden

Afgestudeerden zijn verplicht om na de opleiding tenminste 8 jaar in dienst van de luchtmacht te blijven. Het latere werk zal meestal bestaan uit het leidinggeven aan een groep soldaten, maar ook het doen van wetenschappelijk onderzoek is een mogelijkheid. Afgestudeerden gaan werken bij één van de verschillende onderdelen van de luchtmacht. Beroepen: officier bedrijfseconomie, officier jachtvlieger, officier materieel, officier actieve luchtverdediging, officier helivlieger, officier personeel.

Duur

Deze opleiding duurt 6 jaar.

Open dagen (0)
DatumOpen dag
Opleidingen (5)
Steden (1)
StadLand
Den HaagNederland
Opleidingen (0)
OpleidingNiveau
Geen kwaliteits gegevens beschikbaar
Beroepen (2)
BeroepSector
Officier jachtvliegerKrijgsmacht en Politie
Officier helicoptervliegerKrijgsmacht en Politie

Informatie over
Beroepsofficier luchtmacht (KMA)

Bij welke instellingen kun je Beroepsofficier luchtmacht (KMA) volgen?

(1) instellingen gevonden

Welke opleidingen zijn verwant aan Beroepsofficier luchtmacht (KMA)?

(5) opleidingen gevonden

In welke steden kun je Beroepsofficier luchtmacht (KMA) volgen?

(1) steden gevonden

Wat kun je worden met Beroepsofficier luchtmacht (KMA)?

(2) beroepen gevonden

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...