Vrede & veiligheid

MBO Niveau 2

Algemene informatie

Je wordt opgeleid tot medewerker vrede & veiligheid. Dat wil zeggen dat je meehelpt aan de militaire beveiliging. Je houdt bijvoorbeeld toezicht op binnenkomende en uitgaande personen en voertuigen. Bovendien geef je opdrachten aan groepsleden en verdeel je de taken. Ook begeleid en motiveer je teamleden en spreek je ze aan op hun gedrag. Je moet een goede conditie hebben want je bent vaak op pad. Je hebt dus een goed richtingsgevoel. Je bewaakt terreinen en loopt beveiligingsrondes. Je rapporteert opvallende zaken en je reageert op signalen. Zelf geef je ook tekens en signalen. Wanneer je een onveilige situatie opmerkt, of wanneer je hier een melding van krijgt, grijp je in. Je schrijft rapporten voor de leidinggevende.

Wil jij militair worden én je specialiseren in een extra vak? Dat kan met één van onze VeVa-opleidingen. VeVa betekent Veiligheid & Vakmanschap. We bereiden je voor op een baan als soldaat, matroos of marinier. Daarnaast ga jij je specialiseren. 

Bekijk het filmpje: Veiligheid en Vakmanschap volgens de leerlingen zelf

Opleiding Veiligheid & Vakmanschap

De VeVa MBO-opleiding laat je kennismaken met de Marine, Landmacht en Luchtmacht en bereidt je voor op je eerste functie bij Defensie. Je kunt de opleiding volgen op drie niveaus: niveau 2 duurt 18-24 maanden en bereidt je voor op een functie als soldaat/matroos/marinier of korporaal. Niveau 3 duurt 30-36 maanden en bereidt je voor op de functie van onderofficier. Niveau 4 bereidt je voor op de functie van onderofficier en duurt 36-48 maanden.

Tijdens de opleiding wissel je de schoolbanken af met praktijkweken bij Defensie. Je brengt dan de lesstof in de praktijk.  Je doet veel aan sport en bent verzekerd van een uitdagende stage bij één van de krijgsmachtdelen. 

ROC's

Er zijn 21 ROC's waar je de opleiding kunt volgen, dus vast ook eentje bij jou in de buurt! Locaties: Zwolle, Roermond, Doetinchem, ’s-Hertogenbosch, Almere, Ede, Veenendaal, Velp (GLD), Emmeloord, Leeuwarden, Purmerend, Den Helder, Harderwijk, Maastricht, Sittard, Nieuwegein, Den Haag, Nijmegen, Boxmeer, Groningen, Tilburg, Hoofddorp, Amsterdam, Almelo, Enschede, Hengelo, Bergen op Zoom, Hoogerheide, Breda, Middelburg, Eindhoven, Hoogvliet

Check hier de open dagen!

www.veva.nl

Facebook.com/vevaopleiding

Download de brochure

Opleidingsrichtingen

  • Bedrijfsautotechniek
  • Beveiliging
  • Bouw
  • Grondoptreden
  • ICT
  • Logistiek
  • Maritiem
  • Mechatronica
  • Vliegtuigonderhoud
  • Zorg

Toelatingseisen

Om te worden toegelaten tot deze opleiding, moet je aan de volgende eisen voldoen:
- vmbo-diploma basisberoepsgerichte leerweg

Voor deze opleiding moet je een positief advies krijgen van de krijgsmacht. Daarbij wordt gekeken naar motivatie en lichamelijke conditie.

Toekomstmogelijkheden

De opleiding vrede & veiligheid is een goede voorbereiding op werk in de krijgsmacht, op voorwaarde dat je eerst een algemene militaire basisopleiding volgt.

Duur

Deze opleiding duurt 2 jaar.
Instellingen (0)
InstellingStadBeoordeling
Open dagen (0)
DatumOpen dag
Opleidingen (0)
OpleidingNiveau
Steden (0)
StadLand
Opleidingen (0)
OpleidingNiveau
Geen kwaliteits gegevens beschikbaar
Beroepen (1)
BeroepSector
BeveiligerKrijgsmacht en Politie

Informatie over
Vrede & veiligheid

Wat kun je worden met Vrede & veiligheid ?

(1) beroepen gevonden

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...