
Assistent bakker
Algemene informatie
Tijdens de mbo-opleiding Assisent bakker leer je alles over soorten deeg: brooddeeg, korstdeeg, boterdeeg en beslag. Er wordt ook aandacht besteed aan hygiënisch werken. Daarnaast leer je met apparaten zoals deegmixers te werken.
Als assistent bakker moet je tegen een beetje verleiding kunnen. Je wordt namelijk de hele dag omringd door geurend brood en gebak! Je helpt de bakker bij het maken van brood, gebak en allerlei soorten bolletjes. Als assistent bakker zet je spullen en ingrediënten klaar voor de bakker. Je vet bakblikken in en wast en snijdt ingrediënten. Gebak en broodjes werk je af door ze te versieren of te vullen. Je houdt alles schoon en opgeruimd, want hygiëne is erg belangrijk in een bakkerij.
Toelatingseisen
Voor deze opleiding zijn geen speciale toelatingseisen.
Toekomstmogelijkheden
Na afronding van de mbo-opleiding assistent bakker niveau 1 kun je gaan werken bij een brood– of banketbakkerij, een grootwinkelbedrijf of een industriële bakkerij. Je kunt ook gaan werken bij supermarkten, broodjeszaken en lunchrooms.
Duur
Deze opleiding duurt 1 jaar.
Datum | Open dag | Inschrijven |
---|
Stad | Land |
---|---|
Almelo | Nederland |
Amersfoort | Nederland |
Eindhoven | Nederland |
Enschede | Nederland |
Gouda | Nederland |
Heerenveen | Nederland |
Heerhugowaard | Nederland |
Heerlen | Nederland |
Hengelo | Nederland |
Leeuwarden | Nederland |
Middelburg | Nederland |
Rotterdam | Nederland |
Opleiding | Niveau |
---|
Beroep | Sector | |
---|---|---|
Medewerker brood- en banketbakkerij | Voeding | |
Assistent Bakker | Voeding | |
Brood- en banketbakker | Voeding |