Banketbakker

MBO Niveau 2

Algemene informatie

Tijdens de mbo-opleiding Banketbakker leer je hoe je taarten, gebak en marsepein maakt. Je komt alles te weten over deeg en beslag. En je leert gebak te versieren. Je krijgt ook les over de apparatuur, zodat je weet hoe je die moet bedienen.

Taartjes, koekjes, cakes, marsepein... als banketbakker maak je allerlei lekker zoet gebak. Maar je maakt ook hartige hapjes, zoals saucijzenbroodjes. Een banketbakker maakt deeg en beslag, en versiert met glazuur, slagroom of chocola. Ook stal je de producten uit in de winkel. Je werkt volgens een planning. Omdat je met voedsel werkt, moet je de bakkerij en de machines goed schoon maken.

Toelatingseisen

Om te worden toegelaten tot deze opleiding, moet je aan de volgende eisen voldoen:
- vmbo-diploma basisberoepsgerichte leerweg met doorstroomvoorwaarden

Instellingen kunnen nog andere eisen stellen. Informeer hiervoor bij de instelling van je keuze.

Toekomstmogelijkheden

Na afronding van de mbo-opleiding Banketbakker niveau 2 kun je aan het werk bij een banketbakkerij.
Je kunt ook doorleren voor allround banketbakker op mbo-niveau 3.

Duur

Deze opleiding duurt 2 jaar.

Open dagen (0)
DatumOpen dag
Opleidingen (0)
OpleidingNiveau
Steden (7)
StadLand
AlmeloNederland
BredaNederland
EnschedeNederland
GoudaNederland
HeerenveenNederland
LeeuwardenNederland
RotterdamNederland
Opleidingen (1)
OpleidingNiveau
BanketbakkerMBO Niveau 3
Geen kwaliteits gegevens beschikbaar
Beroepen (1)
BeroepSector
Brood- en banketbakkerVoeding

Informatie over
Banketbakker

Bij welke instellingen kun je Banketbakker volgen?

(7) instellingen gevonden

In welke steden kun je Banketbakker volgen?

(7) steden gevonden

Welke aansluitende opleidingen kun je volgen?

(1) opleiding gevonden

Wat kun je worden met Banketbakker?

(1) beroepen gevonden

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...