Allround Operator

MBO Niveau 3

Algemene informatie

Heb jij interesse in techniek en ben jij gek op machines? Dan is de opleiding tot Allround Operator misschien iets voor jou! Tijdens de opleiding Allround Operator leer je hoe je ervoor kunt zorgen dat het productieproces in een fabriek goed verloopt. Je keert gebruik maken van zeer uiteenlopende controle- en bedieningsapparatuur, variërend van controle- en bedieningsorganen van machines en apparaten tot een centrale controlekamer met geïntegreerde meet- en regelfuncties voor de bewaking en sturing van het productieproces. Daarnaast leer je je collega operators begeleiden en instrueren bij productiewerkzaamheden.

Als Allround Operator bestaat je werk uit het regelen en controleren van installaties en meet- en regelapparatuur of het helpen ombouwen van een productielijn. Het gaat bijvoorbeeld om installaties die golfkarton maken van papier, flessen afvullen of producten verpakken. Je werkt onder leiding van de wachtchef of hoofdoperator, maar je hebt een eigen verantwoordelijkheid en voert veel opdrachten zelfstandig uit.

Toelatingseisen

Om te worden toegelaten tot deze opleiding moet je aan de volgende eisen voldoen: - Vmbo-diploma (kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg sector techniek. Heb je een diploma van de sector zorg & welzijn, landbouw of economie, dan moet je wiskunde of natuur- en scheikunde 1 gedaan hebben) - Mbo-opleiding niveau 2 van een verwante opleiding, bijvoorbeeld operator. Instellingen kunnen nog andere eisen stellen. Informeer hiervoor bij de instelling van je keuze.

Toekomstmogelijkheden

Na afronding van de opleiding Allround Operator kan je aan de slag als allround operator in de procesindustrie. Ook kun je doorstromen naar mbo niveau 4 en de opleiding Allround Operationeel Technicus of de specialistenopleiding Operator C volgen.

Je kunt dit soort werk onder andere doen bij energiebedrijven. Kijk voor meer informatie over de energiesector op WATT? - werken in de energie.

Duur

Deze opleiding duurt 3 jaar.
Open dagen (0)
DatumOpen dag
Opleidingen (3)
OpleidingNiveau
Allround operator voedingsindustrieMBO Niveau 3
Mechanisch operator BMBO Niveau 3
Allround operator BMBO Niveau 3
Steden (4)
StadLand
LeeuwardenNederland
LeidschendamNederland
TilburgNederland
VeghelNederland
Opleidingen (1)
OpleidingNiveau
Operator CMBO Niveau 4
Geen kwaliteits gegevens beschikbaar
Beroepen (2)
BeroepSector
LevensmiddelentechnoloogAgrarisch/Milieu
OperatorTechniek

Informatie over
Allround Operator

Bij welke instellingen kun je Allround Operator volgen?

(5) instellingen gevonden

Welke opleidingen zijn verwant aan Allround Operator?

(3) opleidingen gevonden

In welke steden kun je Allround Operator volgen?

(4) steden gevonden

Welke aansluitende opleidingen kun je volgen?

(1) opleiding gevonden

Wat kun je worden met Allround Operator?

(2) beroepen gevonden

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...